Jan Magnussen: Jeg er meget motiveret

Jan Magnussen deltager i år hans 19. Le Mans, hvilket samtidig er den 14. deltagelse for ham hos Corvette Racing. Det amerikanske hold med de gule biler, har i alt 8 sejre, siden at de kom til Le Mans i 1999, hvoraf Magnussen har været med til at køre halvdelen af disse sejre hjem.

Men hvordan ser han chancerne for i år?

“Vi har fået en større restrictor, men den blev gjort lidt mindre efter testen. Men alt i alt vil jeg sige, at vi er matchet meget godt op. Hvis vi kigger på topfarten, er vi ikke de hurtigste, men vi er meget tættere på. Sidste år manglede vi 12 km/t. Det kan du ikke indhente nogen steder, så topfart på Le Mans er bare så vigtigt. Det er 5 lange langsider hvor du taber. Der er Le Mans altså meget sjovere, hvis den kører hurtigt på langsiden.”

Jan Magnussen
Photo: JJ Media

I 2015 havde Magnussen hans store uheld i kvalifikationen, hvilket gjorde at bilen ikke kunne gøres klar til løbet. I stedet var det søsterbilen som vandt løb, hvilket ærgrede Magnussen meget. I 2016 kunne de ikke stille noget op med Ford og Ferrari. Så hvordan er motivationen til i år?

“Jeg er meget motiveret, for at gøre et godt stykke arbejde i år, og det kan jeg mærke at hele teamet er. Jeg synes at vores forberedelser har været rigtig gode, med det som vi har testet i Amerika. Al det test vi laver i Amerika, er jo egentlig bare for at være bedre stillet, når man starter på Le Mans, for så er man nød til at reagere på hvad Le Mans giver i år, og der har vi gjort et godt stykke arbejde, synes jeg.

“Den største forskel fra sidste år, udover at vi har fået lidt mere power, det er at bilen har en fantastisk balance. Det gør det meget nemmere at kæmpe i trafik, og det gør det meget nemmere at arbejde med.”

Corvette Racing #63
Photo: JJ Media

Selvom Corvette Racing kører hele sæsonen i Weathertech SportsCar Championship, og kæmper mod Ford, Ferrari og Porsche der, så er det alligevel noget andet at komme til Le Mans, da der er forskellig BOP og dæk i de to serier. Corvette Racing ved ikke rigtig, hvor de står i forhold til de sædvanlige FIA WEC hold.

“Ja, du er bare nød til at komme med det bedste at du har.”

Om det bedste er godt nok for Corvette Racing i år, får vi at se i løbet af de næste 72 timer.

Relaterede nyheder