Toyota tager første række på Le Mans

Toyota Gazoo Racing besætter hele første startrække, når 24 timers løbet på Le Mans skydes i gang på lørdag klokken 15.00.

Den japanske konstruktør med 2 japanske kørere bag rattet satte først Pole Position tiden i Kvalifikation 2 med Kamui Kobayashi i nummer 7, inden at Kazuki Nakajima i nummer 8 satte den næsthurtigste tid i 3. del af Kvalifikationen. Som tidligere beskrevet, så er gennemsnitshastigheden på Pole Position omgangen den hurtigste nogensinde på Le Mans.

Porsche #1 starter 3’er foran søsterbilen #2. Toyota #9 kunne ikke følge kollegaerne, og måtte nøjes med 5. bedste tid.

Toyota Gazoo Racing #7
Photo: JJ Media

ByKolles Racing Team #4 fik kørt sig fri af LMP2 feltet og starter som 6’er.

G-Drive Racing #26 var hurtigst i LMP2 klassen, foran CEFC Manor TRS Racing #25 og Jackie Chan DC Racing #38. David Heinemeier Hansson og Vaillante Rebellion #13 kørte 5. hurtigste tid, og blev marginalt slået af holdkammeraterne i #31. Cetilar Villorba Corse #47 var uheldige at få en punktering i den sidste halve time af kvalifikationen, hvilket gjorde det umuligt for dem at komme højere op end 18. pladsen i LMP2.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

I GTE Pro så vi en fantastisk duel mellem alle mærkerne, som skiftedes til at køre hurtigere og hurtigere. Det endte med at Aston Martin Racing #97 tog Pole Position foran AF Corse Ferrari #51 og Aston Martin Racing #95, hvor det var Marco Sørensen og Nicki Thiims medkører Richie Stanaway, der satte tiden i 95’eren. Jan Magnussen og Corvette Racing #63 skal starte 6’er i klassen, mens Michael Christensen i Porsche #92 starter på den næste position.

Aston Martin Racing #97
Photo: JJ Media

Corvette snuppede til gengæld Pole Position i GTE Am i form af Larbre Competition #50, som kørte en forrygende omgang med Fernando Rees bag rattet. De distancerede Aston Martin Racing #98 med næsten et halvt sekund, med Scuderia Corsa Ferrari #62 på næste position. Christina Nielsen og Scuderia Corsa Ferrari #65 havde et oliespild på bilen, efter at en af kørerne havde kørt for hårdt på en curb ude på banen. Det betød lang reparationstid på bilen, så de skal desværre starte bagerst af alle.

Larbre Competition Corvette #50
Photo: JJ Media

Fredag holder alle bilerne stille, da det først er lørdag morgen klokken 9.00 at hjulene ruller igen til Warm Up.

Relaterede nyheder