LMP2 dispensationer givet til alle ikke-ORECA biler

ACO og FIA har annonceret at Dallara, Riley og Onroak (Ligier) må lave ændringer på deres biler til 2018 sæsonen.

2017 var den første sæson, hvor den nye type af LMP2 biler kom på banen, og her har ORECA været i klart overtal hvad angår biler på banen, og ikke mindst hurtigheden og stabiliteten af dem.

Panis Barthez Competition Ligier #23 & Vaillante Rebellion ORECA #31
Photo: JJ Media

De tre andre konstruktører får lov til at lave ændringer på både deres Le Mans og sprint aerodynamiske kits. Det eneste krav fra ACO og FIA er at bilerne ikke må blive hurtigere end ORECA bilerne, som skal forblive uændret i 2018.

Ligier bilerne har generelt været godt med i ELMS løbene, men på Le Mans fik de gevaldigt baghjul hvad angår tophastighederne. Alle 6 Ligier JS P217 biler var langsomt i LMP2, kun “undergået” af Riley MK30 bilen, der altså også får lov til at ændre på bilen.

Keating Motorsport Riley #43
Photo: JJ Media

Dallara havde lige det modsatte problem. De kunne ikke få nok downforce på bilen på Le Mans, og kørte lynende hurtige ned af langsiderne, mens de var meget ustabile rundt i svingene. Men selv deres sprint kit har givet problemer, hvor bl.a. danske High Class Racing har haft store aerodynamiske problemer gennem de seneste weekender. Bilen fungerede perfekt i de to første weekender på Silverstone og Monza, men har sidenhen haft en aerodynamisk ubalance i bilen, der gjorde at den hoppede helt vildt ned af langsiden.

Alle LMP2 bilerne kører med samme Gibson motor, så forskellene ligger udelukkende i de aerodynamiske konfigurationer af bilerne.

Racing Team Nederland Dallara #29
Photo: JJ Media

De 3 konstruktører skal stille opdateringerne gratis til rådighed for alle deres nuværende hold, så det ikke koster holdene noget.

Ændringerne kommer til at dække alle bilerne, uanset om det er FIA World Endurance Championship, European Le Mans Series, IMSA eller Asian Le Mans Series mesterskaberne, så holdene får ikke nogen mulighed for at til- eller fravælge opdateringerne.

Første gang at vi kommer til at se bilerne i offentligheden, bliver på Daytona i januar, inden 24 timers løbet, der tæller til IMSA mesterskabet.

Relaterede nyheder