Første kører på plads for Racing Team Nederland

Racing Team Nederland satser stort i denne sæson, hvor målet er at deltage i FIA World Endurance Championship 2018/19.

Det afspejles også i den første kører, som holdet har offentliggjort i dag.

Det bliver hollandske Giedo van der Garde, der skal være grundpillen i den gule Dallara P217 – Gibson. Den 32 årige racerkører har en enkelt Formel 1 sæson bag sig hos Caterham F1 Team, foruden en masse testkørsler for samme team samt Sauber F1 Team. Han havde faktisk også en løbskontrakt med Sauber til 2015 sæsonen, men teamet fandt et eller andet hul i kontrakten, så han slet ikke kom i bilen.

Det gav ham en ufrivillig pause i 2015, men han vendte tilbage motorsport i 2016, hvor han vandt European Le Mans Series i LMP2 med JOTA Racing i G-Drive Racing farver. Derudover kørte han også 24 timers løbet på Le Mans for teamet, hvor holdet desværre udgik.

Racing Team Nederland #29
Photo: JJ Media

2017 har været lidt af et sabbatår, hvor han har kunnet pleje sit job som Formel 1 ekspert på hollandsk tv. Men i 2018 vender han altså tilbage i en racerbil på allerhøjeste plan.

Racing Team Nederland går efter at få en starttilladelse i FIA WEC, men det er først den 9. februar at den endelige deltagerliste bliver offentliggjort. Men ingen tvivl om at deres chancer for en billet er steget nogle procent, med et navn som van der Gardes.

Holdet offentliggør resten af deres kørere i nærmeste fremtid.

Relaterede nyheder