Mattias Ekström stopper i DTM – fortsætter i World RX

Mattias Ekström har kørt sit sidste løb Deutsche Tourenwagen Masters – i hvert fald for nu.

Den 39 årige svenske racerkører har bestemt sig for at takke af fra DTM, efter at han var så snublende tæt på at vinde sit 3. mesterskab i 2017. Det var kun 3 point der adskilte ham og mesteren Rene Rast fra hinanden.

Fra nu af vil Ekström fokusere FIA World Rallycross Championship, hvor han har sit egen team.

Rygterne har sviret i lang tid, og de intensiverede omkring DTM sæsonfinalen på Hockenheim i oktober måned. Mattias ville ikke selv kommentere på det dengang, og fejede dem lidt af vejen – men i dag kom bekræftelsen.

Mattias Ekström
Photo: JJ Media

Mattias Ekström har kørt for Audi siden 1999, og i 2001 fik han den første sæson i DTM, hvor han kørte i en Audi TT. Siden dag Et, har han været sponsoreret af Red Bull, hvilket også har været synligt på både hans DTM og World RX biler.

Han vandt DTM mesterskabet i 2004, i sin første sæson som fabrikskører, og snuppede titel nummer to i 2007.

Ekström har altid været interesseret i mange forskellige slags motorsport. Han er flerdobbelt vinder af Race Of Champions eventen, men har også haft to starter i NASCAR i USA og 8 WRC afdelinger, inden at han begyndte at deltage i Rallycross for 5 år siden.

I 2014 startede han sit eget Rallycross hold, som siden da har kørt i både FIA World Rallycross Championship, og i starten også lidt i FIA European Rallycross Championship. Det blev til hjemmebanesejr i Höljes i 2014, som han fulgte op med endnu en sejr i 2015.

I 2015 kørte han 11 ud af de 13 afdelinger, og sluttede på en podieplacering i tre af disse løb.

Det var blot opvarmningen til 2016, hvor han gav alle konkurrenterne tørt på, med 4 sejre og yderligere to podiepladser i løbet af sæsonen. Han sikrede sig mesterskabet allerede ved næstsidste afdeling i Tyskland, og sikrede sig også Teammesterskabet.

Den præstation gjorde at Audi Sport gik ind med fuldt fabriksstøtte til Ekströms hold. Han startede 2017 sæsonen med fuld bundgas, og vandt de første 3 afdelinger i træk. Der lå dog et datosammenfald i forbindelse med afdelingen i Höljes, Sverige og Norisring, Tyskland i DTM serien, og her gik der rigtig lang tid, inden at Ekström valgte side. Det gik jo forrygende i både DTM og World RX på det tidspunkt, så uanset hvilken afdeling at han ville vælge, kunne han godt afskrive mesterskabet i den anden.

Om det var det, eller om det var et kæmpe opsving fra PSRX Volkswagen Team Sweden holdet der gjorde udslaget, er svært at sige, men faktum var at svenske Johan Kristoffersson tog 7 sejre i træk og kørte VM titlen hjem for både kører og hold. Derefter vågnede Ekström op til dåd igen, og tog 4 podiepladser i sæsonens sidste 4 løb. I Tyskland blev det endda til en sejr, hvilket var en medvirkende årsag til at Mattias sluttede på andenpladsen i Kørermesterskabet.

Mattias Ekström
Photo: JJ Media

Det lykkedes ham at overbevise Audi Sport om at fortsætte støtten i 2018, hvor der kommer til at ske store ændringer på hans eget EKS Rallycross hold. Både Toomas “Topi” Heikkinen og Reinis Nitiss har gennem den seneste måned offentligt meldt ud, at de forlod teamet, hvilket straks satte gang i spekulationerne omkring holdet, og om de overhovedet ville komme til at deltage i 2018 sæsonen.

Men nu kan alle Rallycross fans ånde lettet op med hensyn til 2018. Der er dog ikke noget nyt angående de andre kørere i EKS teamet i 2018.

FIA World Rallycross Championship 2018 starter i Barcelona den 14.-15. april.

Relaterede nyheder