Ford klar med Le Mans line-up

Ford Chip Ganassi har deres 12 kørere til 24 timers løbet på Le Mans klar.

Og det bliver 12 velkendte ansigter, der skal køre de 4 Ford GT racere, som henholdsvis er Ford Chip Ganassi Team UK og Ford Chip Ganassi Team USA.

Bil #66 er den første af FIA WEC bilerne, der har de to sædvanlige Olivier Pla og Stefan Mücke plus Billy Johnson, for 3. år i træk.

#67 stiller til start med den tredje line-up ud af tre mulige. Andy Priaulx og Harry Tincknell har bilen for sig selv gennem hele året, mens Tony Kanaan skal hjælpe til på Le Mans. Kanaan blev kaldt til Le Mans i 2017, som en del af 68’eren, da Sebastien Bourdais kom til skade i kvalifikationen til Indy 500 løbet.

Bourdais er tilbage i #68, hvor han skal køre sammen med de faste IMSA kørere, Joey Hand og Dirk Müller. Trioen sikrede sig sejren for Ford ved 2016 løbet, efterfulgt af 24 timers løbet på Daytona 2017.

Tony Kanaan
Photo: JJ Media

Bil #69 er efterhånden også et sammentømret team, da Ryan Briscoe og Richard Westbrook får Scott Dixon med som en ekstra mand i bilen. Den sammensætning har de også kørt med gennem alle årene. De tre kørere vandt Daytona 24 timers løbet 2018, foran kørerne i #68, så de har indtil videre håneretten over holdkammeraterne.

Ford Chip Ganassi holdene har ikke offentliggjort om Billy Johnson og Tony Kanaan skal køre 6 timers FIA WEC løbet på Spa Francorchamps i maj måned, som opvarmning til Le Mans. Det har været normen indtil nu, at 3. kørere har deltaget i løbene op til Le Mans, hvorefter de så går ned på et to-mands hold. Skulle dette være tilfældet, kan Kanaan kun deltage på Spa Francorchamps, da Prologen på Paul Ricard falder sammen med IndyCar løbet i Phoenix, Arizona.

Bil #68 og #69 kommer næste gang i aktion, med alle 6 mand i bilerne, når 12 timers løbet på Sebring køres den 17. marts, mens #66 og #67 må vente helt indtil den 6.-7. april, hvor Prologen køres på den sydfranske Paul Ricard bane.

Relaterede nyheder