DTM test plaget af dårligt vejr

Årets første DTM test blev plaget af dårligt vejr.

Testen var planlagt til at skulle finde sted i Vallelunga nord for Rom i Italien. Det blev dog en stærk amputeret test for alle tre konstruktører, der var til stede på banen.

Oprindelig skulle testen køres fra torsdag til lørdag, men da holdene mødte op på banen, var den dækket af sne! Det meste af torsdagen gik med at få ryddet banen for sne, så det kun blev til en kort roll-out torsdag eftermiddag, inden at holdene heldigvis fik tørvejr om fredagen.

Mercedes var meget åbne omkring deres test, hvor Gary Paffett kørte hele fredagen. Lucas Auer var i bilen lørdag formiddag, men har skiftede vejret til silende regnvejr, og efter kun 14 omgange, satte den unge østriger bilen så hårdt i barrieren, at resten af testen måtte droppes for Mercedes-AMG holdet. Dermed fik deres tredje medbragte kører, Pascal Wehrlein, slet ikke nogen omgange i bilen. Han må i stedet vente til om en måned, når den anden og sidste test inden sæsonstarten køres på Hockenheim fra 9. til 12. april.

Gary Paffett
Photo: Mercedes Motorsport

BMW havde kun den dobbelte DTM mester Marco Wittmann med til testen, hvor han fik kørt nogle omgange i den nye opdatere BMW M4 DTM. Der er kommet nogle mindre reglementsændringer til denne sæson, hvor bilernes downforce er væsentlig reduceret, foruden nogle ændringer til forhjulsophængene. Men Wittmann meldte efter testen, at han selvfølgelig godt kunne mærke ændringerne, men at bilen stadig havde god balance.

Marco Wittmann
Photo: BMW Motorsport

Audi Sport var til stede ved testen med den forsvarende DTM mester Rene Rast samt Jamie Green og Robin Frijns. De tre skiftes til at køre bilen gennem fredagen, men kun Rast nåede at køre lørdag, inden at testen blev afblæst på grund af regnen og Auers uheld.

Rene Rast
Photo: Audi Sport

Så tre dage i ellers normalvis solrige Italien blev lidt af en fuser for DTM i denne omgang. Nu får holdene ekstra travlt, når de skal ud at teste med alle bilerne om en måned på Hockenheim. Her vil alle kørerne være til stede, så alle biler og kørere kan forberede sig optimalt til sæsonstarten. Mon ikke at alle vil køre ekstra meget i år, i forhold til tidligere år, hvor der er blevet kørt masser af kilometer i bilerne allerede på nuværende tidspunkt.

DTM sæsonen starter for alvor den 5. maj på Hockenheim, hvor sæsonens to første løb skal køres.

Relaterede nyheder