BMW annoncerer test- og reservekører

BMW Motorsport har annonceret deres test- og reservekører til der FIA World Endurance Championship program i den kommende sæson.

Det er danske Mikkel Jensen, der har fået den store ære at blive udnævnt til dette.

Den 23 årige Jensen er i forvejen junior kører hos BMW, og har de sidste 12 måneder bl.a. kørt VLN og Blancpain for det tyske mærke, men har også fået nogle “fri-weekender” i European Le Mans Series, hvor han har kørt for AT Racing i LMP3 klassen. Det har han fået fri til igen i 2018, så han igen skal dele bil med Alexander Talkanitsa Sr og Jr i LMP3 klassen.

Mikkel Jensen skal i den kommende uge til Aragon banen i Spanien for at test den nye BMW M8 GTE sammen med Philipp Eng, Augusto Farfus og Martin Tomczyk. Det bliver de første omgange for Jensen i bilen, som bliver en meget vigtig læring for den unge dansker.

BMW M8 GTE
Photo: BMW Motorsport

Sagen er nemlig den, at åbningsløbet i FIA World Endurance Championship på Spa Francorchamps falder sammen med åbningsløbet i DTM, hvilket betyder at hverken Augusto Farfus eller Philipp Eng kan køre denne FIA WEC afdeling. Derudover skal Alexander Sims køre i WeatherTech SportsCar Championship den samme weekend, hvor han er en del af Rahal Letterman Lanigan teamet, i deres BMW M8 GTE.

Det betyder at kun Antonio Felix da Costa er tilbage i bil #82, og Jensen derved med stor sandsynlighed får hans FIA WEC debut for holdet her.

Det samme kommer til at ske på Fuji banen i oktober måned, hvor DTM og IMSA serierne også kører samme weekend som FIA WEC.

BMW har dog ikke endelig bekræftet at Jensen sidder i bilen til disse to løb, men det må vi indtil videre gå ud fra, med dagens melding. Ellers er BMW nede på kun at have 3 ud af deres 6 normale FIA WEC kørere på Spa og Fuji.

FIA World Endurance Championship sæsonen starter den 5. maj på Spa Francorchamps i Belgien.

Relaterede nyheder