Christensen føler sig klar til ny sæson

Michael Christensen og resten af Porsche holdet var i dag ved at gøre klar til de kommende to dages test på Paul Ricard, også kaldet FIA WEC Prologen.

Alle FIA World Endurance Championship holdene skal still op med mindst en bil til testen, og Porsche har medbragt begge GTE Pro biler. Samtidig er de begge to tilmeldt 30 timers testen, så de har mulighed for at køre i både lys og mørke på banen.

Her til eftermiddag havde Racing24-7.net mulighed for at få en snak med den danske kører, og han følte sig klar til den nye sæson.

“Vi har fået testet en masse. Sidste år var der en masse opsætninger på bilen, som vi ikke havde mulighed for at få testet. Det var for risikabelt at begynde at forsøge alt for meget under løbsweekenderne, så der var en masse områder som vi ikke fik afdækket. Det har vi så fået henover vinteren, selvom vi sikkert stadig kan lære mere.”

Porsche #92 med Michael Christensen og Kevin Estre i, havde et hav af tekniske problemer, i en 2017 sæson som bare skulle afskrives.

“Det stod allerede klart efter Le Mans, at vi ikke havde noget at køre efter i mesterskabet. Derfor gik vi også lidt mere til stålet end #91 (søsterbilen, red.), og det gik lidt ud over holdbarheden. Men vi havde jo ikke noget at tabe. #91 derimod kørte sikkert gennem hele sæsonen, og fik point med hjem hele tiden.”

Det var også det at der gjorde at de kæmpede med om mesterskabet hele vejen til den sidste afdeling, hvor de faktisk stadig havde en mulighed for at vinde GTE Pro mesterskabet, der dog endte med at gå til AF Corse Ferrari #51.

Michael Christensen
Photo: JJ Media

“Vi havde nogle tekniske problemer i 2017. Der er altid to sider af sagen, men nogle gange var det teknikken og nogle gange var det os der lavede en kørefejl, som da jeg røg af på Le Mans. Men heldet var ikke med os, da en benzintilførsel gik i stykker på Silverstone, så bilen brød i brand, og på Shanghai da motoren pludselig fejlede. Men vi føler os godt forberedte til 2018, men det er altid svært at sige hvad de andre hold har. Men jeg synes at 2017 var meget jævnbyrdigt, så forhåbentlig bliver 2018 ligesådan.”

Der har dog kun været under testkørslerne henover vinteren, at Michael har fået mulighed for at køre i bilen.

“Jeg ville rigtig gerne have kørt Daytona og Sebring, men sådan skulle det ikke blive i år, men i stedet har jeg fået kørt mig lidt varm i Pirelli World Challenge, selvom resultaterne ikke har været så gode der. Det er altid rart at være bag rattet, og kilometer kan man aldrig få nok af.”

Den Porsche som Christensen benytter i Pirelli World Challenge er dog GT3 udgaven, så den er ikke helt ligesom GTE modellen. Men det er trods alt en Porsche.

Porsche og de 33 andre biler til Prologen starter deres test i morgen klokken 10.00, og de holdt som har valgt at deltage i 30 timers testen, kan køre helt indtil lørdag klokken 16. Resten holder en pause fra fredag eftermiddag til lørdag morgen.

Relaterede nyheder