Pole til Toyota, IDEC, Porsche og Porsche

Toyota Gazoo Racing #8, IDEC Sport #48, Porsche #91 og Dempsey-Proton Racing #88 er de fire hold, der har taget Pole Position til dette års 24 timers løb på Le Mans.

Det var kun i den første halvdel af Q3, at tiderne kunne forbedres, da det begyndte at støvregne, hvilket gik over til at blive kraftigere regn senere hen.

Toyota #8 forbedrede deres tid fra i går, men nåede ikke helt ned på sidste års rekord omgang. Det blev dog til en 3:15,377, så ikke langt derfra. Toyota Gazoo Racing #7 starter 2’er mens Rebellion Racing #1 og SMP Racing #17 er de næste. Rebellion Racing #3 var ellers længere oppe end den P5 som de får, men de overså markeringen om at de skulle ind og vejes, og mistede derved deres bedst kørte tid i denne session, hvilket ellers var nok til P3. DragonSpeed #10 og SMP Racing #11 starter 7 og 8.

CEFC TRSM Racing #6 kappede et halvt sekund af deres tid fra tidligere i dag, så de nu er ca. et sekund fra ByKolles Racing Team #4.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

I LMP2 klassen tog IDEC Sport #48 Pole Position foran DragonSpeed #31 og G-Drive Racing #26. TDS Racing #28 havde ellers Pole Position, men mistede tiden pga. Loic Duval ikke drejede ind på vægten, hvilket de tekniske kontrollanter ellers havde tændt lyset til at bilen skulle. Dermed mistede de deres bedste tid, og hvilket ville have været Pole Position i klassen.

David Heinemeier Hansson og Jackie Chan DC Racing #34 skal starte løbet fra P16 i LMP2 klassen, da de fik mere fart i deres Ligier racer.

IDEC Sport #48
Photo: JJ Media

I GTE Pro var der ikke nogen der kunne slå superomgangen fra i går fra Gianmaria Bruni i Porsche #91, mens Porsche #92 starter lige bagved, foran Ford Chip Ganassi Team UK #66 og AF Corse Ferrari #51. BMW starter 12 og 13 med deres ny M8 GTE.

Michael Christensen starter som sagt P2 i #92, med hans egen tid fra i går. Jan Magnussen og Corvette Racing #63 skal starte 9’er i klassen, mens Marco Sørensen og Nicki Thiim skal starte P17 og sidst i klassen i deres Aston Martin Racing #95.

Porsche #91
Photo: JJ Media

Dempsey-Proton Racing #88 beholdt også deres Pole Position fra i går, mens Gulf Racing UK #86 fik kørt sig op som toer i klassen. Dempsey-Proton Racing #77 har 3. pladsen, inden at Spirit of Race #54 kom ind som den første Ferrari på P4.

Ebimotors Porsche #80 med Christina Nielsen fik forbedret deres tid rigtig meget, og sprang helt op på P7 i GTE Am klassen.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88
Photo: JJ Media

Nu skal vi bare vente til lørdag morgen, hvor der køres Warm Up fra 9.00 til 9.45, inden at løbet starter klokken 15.00.

Relaterede nyheder