Masser af afbrydelser i Q2

Den anden del af kvalifikationen til 24 timers løbet på Le Mans, blev en meget afbrudt affære.

Hele to gange var der rødt flag, foruden et hav af Slow Zones.

Det første røde flag var på grund af at Ford Chip Ganassi Team UK #67 kørte i dækmuren ved Tertre Rouge, kort tid inde i kvalifikationen.

Bilen skred ud over nedbremsningen, og røg baglæns igennem gruset, hvorefter den ramte dækmuren med bagenden. Da der lå vragdele ude på banen, valgte de at kaste det røde flag.

Ford Chip Ganassi Team UK #67
Photo: JJ Media

Senere havde Cetilar Villorba Corse #47 et stort uheld på vej ind i den første chikane på langsiden. Bilen kom med 325 km/t hvorefter den først ramte autoværnet på højreside, og derefter røg over i venstre autoværn. De første billeder af bilen lignede meget en totalskadet bil, men nogle gange kan mekanikere udrette underværker. Men der skal puttes mange timer i bilen, hvis den overhovedet kan nå at blive køreklar til lørdag.

Derudover havde vi en afkørsel fra SMP Racing #35 ved udgangen af Porsche kurverne, og flere spin for Mike Conway i Toyota Gazoo Racing #7.

Sven Müller havde et spin på vej ind i Indianapolis, hvor bagenden kom rundt for ham under nedbremsningen, så han først ramte autoværnet på ydersiden af banen, hvorefter han endte i dækbarrieren med venstre side af bilen. Det blev klare med en lokal Slow Zone.

CEFC TRSM Racing #6
Photo: JJ Media

Nicolas Lapierre gik lidt for hårdt på en curb, hvilket knækkede hans baghjulsophæng, så han ikke længere kunne styre bilen. Det gjorde at han spandt rundt, og trak en masse grus med ud på banen. Det måtte så fjernes under en anden Slow Zone.

Men imellem alt dette, blev der også tid til nogle forbedringer af tider. Især de to CEFC TRSM Racing biler fik forbedret deres tider enormt, så de nu kun er 7 og 7,8 sekunder fra Toyota med den hurtigste tid.

I LMP2 sprang Graff-SO24 #39 op på 6. pladsen, mens søsterbilen #40 kom op på P8.

I GTE Pro fik Porsche #93 kørt sig lidt frem, men der var stadig ikke nogen som kunne true Brunis tid fra i går.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

GTE Am var fortsat domineret af Dempsey-Proton Racing, hvor #88 fortsat var foran #77.

Grundet alle de røde flag, bliver Q3 startet allerede 21.30.

Relaterede nyheder