Bruni: “Jeg røg direkte ind i GTLM med kun en dags test!”

Gianmaria Bruni, også kendt som Gimmi Bruni, kører i øjeblikket sin første fulde sæson i FIA World Endurance Championship for Porsche.

Den tidligere Formel 1 kører og dobbelte GT Mester fra 2013 og 2014 kørte for Ferrari i 10 år, inden han skrev kontrakt med Porsche tidligt i 2017. Han havde faktisk stadig en Ferrari kontrakt, men den købte Porsche ham ud af, med den klausul at han ikke måtte køre FIA WEC i 2017, og ej heller måtte deltage i nogle løb inden 1. juli. Det var for at han ikke direkte skulle have indflydelse på AF Corse og deres FIA WEC og Le Mans i 2017.

Racing24-7.net mødte ham til et eksklusivt interview, og selvfølgelig kom vi ind på hans fantastiske GTE Pro Pole Position omgang på Le Mans som det første.

Det var en rigtig god kvalifikationsomgang at du kørte. Fandt du en smutvej?

“Haha ja, nej, det var en god omgang, rigtig god, og jeg prøvede at køre den så rent som muligt, og fik lidt slipstream fra en anden bil. Jeg kunne overhale den lige efter Arnage. Derfra havde jeg den sidste del uden trafik, og jeg prøvede at presse så meget på som muligt. Bilen var rigtig god, og teamet havde forberedt bilen rigtig godt mellem den frie træning og kvalifikationen. Det var mine første nye dæk med Porsche i Le Mans, fordi jeg på testdagen og i fri træning, ikke havde nogle nye dæk, så jeg var imponeret over grebet, og nød det bare.”

Det var ikke noget problem at skifte fra de røde biler til disse? Du har haft halvandet år til at vende dig.

“Ja, uheldigvis ja. Jeg ville gerne starte tidligere, men det kunne jeg ikke. Jeg lærer stadig, så jeg kører ikke max med denne bil, i forhold til hvordan at jeg gerne vil køre. Men jeg kommer tættere på for hver gang at jeg er i bilen. Indtil for 3-4 måneder, eller 2 måneder siden, kørte jeg den stadig som den røde bil, fordi at man ikke bare lige glemmer sådan (knipser med fingrene, red), men de seneste 2-3 måneder er jeg blevet bedre, så jeg med det samme skifter over til at køre en Porsche bil.”

Gianmaria Bruni
Photo: JJ Media

Nogle af de andre kørere har sagt at denne bil er nemmere at kørere med hæk, centermotor end den gamle Porsche med hækmotor.

“Det ved jeg faktisk ikke, for jeg har aldrig kørt den gamle. Jeg vil rigtig gerne. Jeg kom direkte i GTLM med kun en test dag! Jeg havde ikke kørt i 8 måneder, og tog direkte til Amerika for at teste.”

Han var tæt på at vinde debutløbet i USA for Porsche – altså få dage efter at han sad i en Porsche for allerførste gang.

Bruni kørte en halv sæson i WeatherTech SportsCar Championship i 2017, for at få ham op i fart med Porsche 911 RSR bilen, inden at han skiftede til en fuld FIA WEC program i år. Han sluttede 4’er på Spa Francorchamps i 2018, inden han sluttede 2’er i 24 timers løbet på Le Mans i juni måned.

Gimmi Bruni er aktuel 2’er i FIA WEC GTE Pro stillingen sammen med holdkammeraten gennem hele sæsonen, Richard Lietz i #91. Porsche #92 fører aktuelt Mesterskabet med Michael Christensen og Kevin Estre.

Denne weekend er han tilbage bag rattet igen, når den 3. afdeling i FIA World Endurance Championship sæsonen bliver kørt på Silverstone i England.

Relaterede nyheder