Le Mans 2018 resultatet endelig bekræftet

I dag, den 2. oktober 2018, er resultatet fra Le Mans 24 timers løbet, som sluttede den 17. juni 2018, endelig blevet officielt.

Forvirringen har lagt i LMP2 klassen, hvor TDS Racing #28 og G-Drive Racing #26 oprindelig blev udelukket efter løbet, da de tekniske kontrollanter fandt en uregelmæssighed på teamets tankanlæg, hvilket gjorde at de kunne tanke bilerne mellem 6-9 sekunder hurtigere end konkurrenterne.

G-Drive Racing #26 bilen blev også drevet af TDS Racing, så det er sammenhængen mellem de to biler.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

Holdet lagde protest umiddelbart efter, men det er først nu at FIA Court Of Appeal har taget stilling til sagen.

Normalvis deltager TDS Racing #28 i hele FIA WEC sæsonen, mens G-Drive Racing #26 til dagligt deltager i European Le Mans Series. #28 indtager efter diskvalifikationen sidstepladsen i LMP2 Mesterskabet.

Som et kuriosum har G-Drive Racing #26 allerede kvalificeret sig til Le Mans 2019, ved at vinde LMP2 Mesterskabet i ELMS 2018.

#26 vandt oprindelig LMP2 klassen på Le Mans, mens #28 sluttede 4’er.

Signatech Alpine Matmut #36 er de “nye” vindere i LMP2 med Nicolas Lapierre, Andre Negrao og Pierre Thiriet, foran Graff #39 med Vincent Capillaire, Jonathan Hirschi og Tristan Gommendy, samt United Autosports #32 med Hugo De Sadeleer, Will Owen og Juan Pablo Montoya.

Relaterede nyheder