Utrolig spændende kval på Sebring

Kvalifikationen til 1000 Miles FIA World Endurance Championship løbet på Sebring International Raceway blev kørt torsdag aften lokal tid, og det skulle blive en yderst spændende en af slagsen.

De 20 GTE racere var de første på banen.

Jan Magnussen i Corvette Racing #63 var første bil til at køre på banen, men det var Ford Chip Ganassi Team UK #67 med Andy Priaulx, som satte den første tid, som kørerne skulle slå. Eller det var indtil Ben Barker i Gulf Racing Porsche #86 i GTE Am bilen, som kørte hurtigst af alle! Der skulle dog som altid to kørere i bilen, og begge kørere havde ligeså mange omgange til rådighed, som de kunne nå i løbet af 20 minutter. Faktisk blev Barker overgået af både Clearwater Racing Ferrari #61 og Spirit of Race Ferrari #54 i to andre GTE Am biler.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77
Photo: JJ Media

Pro kørerne vågnede dog op, og Alex Lynn i Aston Martin Racing #97 satte den hurtigste tid, som Michael Christensen i Porsche #92 var tæt på at slå.

Herefter overgav kørerne bilerne til andenkørerne.

Kvalifikationen blev stoppet med 7:43 tilbage, da Luis Perez-Companc i Clearwater Ferrari #61 ramte betonmuren under nedbremsningen til Sving 7 hårnålen. Heldigvis kunne Perez-Companc selv stige ud af bilen, men mekanikerne har nogle lange timer foran sig, for at bilen bliver klar til løbet i morgen.

Da kvalifikationen endelig blev startet op igen, efter 13 minutters oprydning, sprang Corvette Racing #63 med Antonio Garcia og Jan Magnussen op til P1 i GTE Pro. BMW Team MTEK #82 ville dog også blande sig i toppen, inden både Ford Chip Ganassi Team UK #66 og Porsche #92 slå tiderne.

Det endte med at Porsche #92 med Michael Christensen og Kevin Estre tog Pole Position foran Ford Chip Ganassi Team UK #67 med Harry Tincknell og Andy Priaulx (plus Jonathan Bomarito, som ikke deltog i kvalen), med holdkammeraterne i #66 med Stefan Mücke og Olivier Pla (med Billy Johnson som 3. mand).

Porsche #92
Photo: JJ Media

Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Christian Ried og Matt Campbell (plus Julien Andlauer) tog Pole Position i GTE Am, foran Team Project 1 Porsche #56 med Egidio Perfetti og Jörg Bergmeister (plus Patrick Lindsey) og Aston Martin Racing #98 med Paul Dalla Lana og Pedro Lamy (plus Mathias Lauda).

Jan Magnussen og Antonio Garcia (plus Mike Rockenfeller) sluttede P5 i GTE Pro med Corvette Racing #63, mens Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen (plus Darren Turner) sluttede P10 i GTE Pro.

Så fik de 14 Prototyper deres 20 minutter i nattemørket.

Rebellion Racing #3 og #1 var hurtige til at sætte tiderne i LMP1, mens SMP Racing tog lidt længere tid, inden de kom i gang. Toyota Gazoo Racing ventede 3 minutter i pitten, inden de kørte ud på banen.

Da først de kom i gang, sprang de op på 1. og 2. pladserne, med pænt forspring ned til Rebellion Racing bilerne.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

I LMP2 var Jackie Chan DC Racing #37 med Will Stevens hurtigste bil, inden han gav bilen videre til David Heinemeier Hansson.

Holdkammeraterne i #38 var hurtigste bil med 2. køreren i bilen, da Stephane Richelmi og Gabriel Aubry (plus Ho-Pin Tung) tog Pole Position foran #37 med Stevens, Heinemeier Hansson samt Jordan King, som ikke var i bilen i kvalen. 3’er i LMP2 blev Signatech Alpine Matmut #36 med Nicolas Lapierre og Pierre Thiriet (plus Andre Negrao).

Jose Maria Lopez i Toyota Gazoo Racing #7 gjorde alt for at snuppe Pole Position fra holdkammeraterne, og var helt ude i sandfanget i Sving 12, inden han fik bilen tilbage på banen, så det gjorde at alle chancer for Pole var væk.

Jackie Chan DC Racing #38
Photo: JJ Media

Så Toyota Gazoo Racing #8 med Kazuki Nakajima og Fernando Alonso (plus Sebastien Buemi) tog Pole Position foran #7 med Mike Conway og Jose Maria Lopez (plus Kamui Kobayashi), med SMP Racing #17 med Egor Orudzhev og Stephane Sarrazin (plus Sergey Sirotkin) som P3.

Som altid får alle bilerne på Pole Position et ekstra point til mesterskabet, som holdene så kan lune sig på, inden løbet starter fredag eftermiddag 16.00 lokal tid – klokken 21.00 dansk tid.

Relaterede nyheder