Spa startliste uden overraskelser

FIA World Endurance Championship har offentliggjort den foreløbige startliste til 6 timers løbet på Spa Francorchamps i 2019.

Der er ikke nogen større overraskelser på listen, som tæller 35 biler.

Vi har de 34 biler til hele sæsonen, og så kommer G-Drive Racing #26 ud af busken med deres ORECA 07 Gibson LMP2 racer, som ellers kører European Le Mans Series – men også skal deltage ved 24 timers løbet på Le Mans i juni måned. De stiller op med Jean-Eric Vergne, Job van Uitert og Roman Rusinov, som er deres sædvanlige ELMS line-up.

Rebellion Racing er tilbage med den sædvanlige line-up med Neel Jani, Bruno Senna og Andre Lotterer i #1 og Nathaniel Berthon, Thomas Laurent samt Gustavo Menezes i #3. Lotterer er tilbage fra hans Formel E opgaver, og dermed er Mathias Beche sad på reservebænken igen.

Bykolles Racing Team #4 er tilbage i feltet, med deres nye Gibson motor. Indtil videre er kun Tom Dillmann skrevet på som kører på bilen, men mon ikke at Oliver Webb også dukker op i bilen – det plejer han i hvert fald, når bilen er på banen.

DragonSpeed #10
Photo: JJ Media

DragonSpeed #10 har igen erstattet Renger van der Zande med James Allen, da van der Zande skal køre ræs i IMSA WeatherTech SportsCar Championship for Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 på Mid-Ohio Sportscar Course samme weekend.

TDS Racing #28 har erstattet Loic Duval med Norman Nato. Duval skal køre for Audi Sport i DTM på Hockenheim samme weekend.

Vi får danskere i feltet denne gang. Nicki Thiim og Marco Sørensen er på egen hånd i Aston Martin Racing #95, efter Darren Turner hjalp den på Sebring. Turner er tilbage i bilen igen på Le Mans. David Heinemeier Hansson skal forsøge at gentage kunststykket fra Sebring, hvor han vandt LMP2 klassen sammen med Jordan King og Will Stevens.

Michael Christensen skal igen dele Porsche #92 med Kevin Estre, hvor de to har mulighed for at sikre VM titlen til Porsche – ikke kun blandt konstruktørerne, men også kørertitlen. På nuværende tidspunkt er der kun 4 GTE Pro hold i spil til kørertitlen. #92 har 25 points forspring til holdkammeraterne Gianmaria Bruni og Richard Lietz i #91, mens de forsvarende Verdensmestre Alessandro Pier Guidi og James Calado SKAL vinde mindst 6 point på Christensen/Estre, for stadig at være med i kampen. Værre er det for Ford Chip Ganassi Team UK #66 kørerne Stefan Mücke og Oliver Pla, som minimum SKAL slutte på andenpladsen på Spa Francorchamps, mens Christensen/Estre samtidig skal udgå, for at de kan være kæmpe med om VM titlen på Le Mans.

TDS Racing #28
Photo: JJ Media

Toyota Gazoo Racing skal blot slutte foran Rebellion Racing med en af racerne, for at have sikret sig VM titlen. Men der er stadig intern kamp imellem de to TS050 Hybrid racere omkring kørertitlen, med en lille fordel til #8 med Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima og Fernando Alonso.

Der skal lidt større sensationer til i GTE Am og LMP2, for at vi kan kåre mestrene på Spa Francorchamps – men som altid skal man passere målflaget, for at man får point. Udgår man i sidste sving, på sidste omgang, er der 0 point på kontoen.

6 timers løbet på Spa Francorchamps køres lørdag den 4. maj 2019.

Relaterede nyheder