DTM 2019 feltet komplet

Alle 18 DTM kørere til 2019 sæsonen er nu på plads.

Den sidste mand kom på plads i dag, hvor Pietro Fittipaldi blev annonceret hos Audi Sport Team WRT. Her skal han køre sammen med Jonathan Aberdein.

WRT er et nyt navn i DTM sporten, men bestemt ikke nye hos Audi Sport. WRT har base i Belgien, og har kørt med Audi racere i efterhånden 10 år, primært deres R8 LMS GT3 racer, men på det seneste også der RS 3 LMS TCR bil.

I 2019 har de fået lov til at drive to Audi R5 DTM racere, parallelt med Audi Sports fabrikshold Abt, Phoenix og Rosberg. Officielt er de privathold, og har derved ikke helt så høj status som de 6 andre biler – men da alle DTM racere er helt nye til denne sæson, med en 4 cylinder turbo motor og ny aerodynamik, så er det helt opdateret materiel, at de kommer til at deltage med.

Jonathan Aberdein kommer fra Sydafrika, og har indtil denne sæson primært gjort sig i formelbils klasser. Han blev mester i Formula 4 UAE i 2016/17 sæsonen, og har også kørt et par sæsoner i den tyske ADAC Formel 4 serie. Sidste år kørte han FIA Formula 3 European Championship, hvor han opnåede tre podiepladser henover sæsonen, men sluttede udenfor top-10 i mesterskabet. Nu skal han så prøve kræfter lukkede racerbiler.

Graphics: Audi Sport Team WRT

Lukkede biler er ikke noget nyt for Pietro Fittipaldi – han har bare ikke de bedste minder med dem indtil nu. Den 22-årige brasilianer vandt World Series Formula V8 3,5 Mesterskabet i 2017, og satte herefter kurs mod Indycar. Her nåede han at køre en enkelt afdeling, inden han skulle hjælpe DragonSpeed holdet i FIA World Endurance Championship på Spa Francorchamps. Her havde han et voldsomt uheld i kvalifikationen, hvor han brækkede begge ben. Det forhindrede ham i at starte i Indy 500 løbet, og måtte sidde ude gennem det meste af Indycar sæsonen, som han dog fik debut i mod slutningen af sæsonen. Her blev det til et enkelt top-10 resultat, men ikke nok til at få et sæde i år.

Pietro Fittipaldi er udover sit DTM program også test- og reservekører for HAAS i Formel 1. Hans lillebror Enzo Fittipaldi er på vej op gennem rækkerne i formelbilerne, og er Ferrari Development Driver. Som en lille sidebemærkning er de børnebørn til Emerson Fittipaldi.

DTM holdene har testet på Lausitzring i denne uge, hvor Audi Sport har været hurtigst alle fire dage, foran BMW og Aston Martin.

Sæsonen starter for alvor den 4.-5. maj 2019 på Hockenheim.

Relaterede nyheder