BMW trækker stikket – Ginetta, TF Sport og Signatech vender tilbage

Den 22. maj 2019 har været en dag med både positive og knapt så gode nyheder for FIA World Endurance Championship 2019/20 sæsonen.

Ved middagstid sendte BMW Motorsport en pressemeddelelse ud, hvor de bekræftede de rygter som har svirret i lang tid. Når 24 timers løbet på Le Mans 2019 er kørt, så er de ikke længere at finde i serien som fabrikshold. Det er dog stadig uvist om bilerne bliver gjort tilgængelige for private hold, som kan drive dem videre i GTE Pro eller mere nærliggende, GTE Am.

Samtidig bekræftede de at deres IMSA program fortsætter i den kommende sæson, så det er kun i FIA WEC at bilerne bliver skubbet i garagen i denne omgang. Det sker efter blot en enkelt sæson i FIA WEC serien, hvor M8 GTE modellen blev introduceret ved Prologen på Paul Ricard i april 2018.

BMW Team MTEK #81
Photo: JJ Media

BMW har lige siden debutten været kritisk overfor BOP systemet, som de ikke mener tilgodeser bilerne. Faktisk måtte de lave bilerne om allerede i designprocessen, da en dispensation som de havde sendt ind, ikke blev godkendt. På de indtil videre 7 løbsweekender er det kun lykkedes dem at komme på podiet en enkelt gang, hvilket var ved 1000 Miles løbet på Sebring for to måneder siden. Her var holdet tæt på at vinde klassen, men en Safety Car periode til sidst i løbet, gjorde at de ikke kunne køre ræs helt til målstregen.

Programmet har haft mere succes i USA, hvor de bl.a. vandt Daytona 24 timers løbet i år. Det er super ærgerligt for GTE Pro klassen at miste BMW, da Ford formentlig også trækker sig efter den nuværende sæson. De har i hvert fald ikke bekræftet noget program for fremtiden.

Derimod er der positive nyheder fra Ginetta.

De har i dag bekræftet, at de har sendt en ansøgning til ACO omkring at deltage med to biler i FIA WEC 2019/20 sæsonen.

G60-LT-P1 modellen kom utroligt uheldigt fra land, da CEFC TRSM Racing holdet havde købt to biler til 2018/19 sæsonen, men deres kinesiske hovedsponsor havde lidt rod i administrationen, og der derfor aldrig kom nogle penge til holdet. Så holdet har ikke kørt en meter siden målflaget blev svunget på Le Mans 2018.

Herefter valgte Ginetta at skifte motor fra Mecachrome til AER, som også leverer motorer til SMP Racing.

CEFC TRSM Racing #5
Photo: JJ Media

Ifølge Ginetta selv, så har det ikke været muligt at få bilerne på banen i den resterende del af 2018/19 sæsonen, da ACO har insisteret på at bøden til CEFC TRSM Racing, for ikke at møde op til løbsweekenderne siden Le Mans 2018, først skulle betales – og det har fabrikken nægtet, da den efterhånden nærmer sig 150.000 Euro.

Ginetta har på det senest intensiveret testarbejdet med G60-LT-P1 modellen, hvor de både har testet på Motorland Aragon i sidste måned, og i denne uge på Spa Francorchamps. Med danske briller er det interessant at Anders Fjordbach har været med til begge disse tests, så her kan vi håbe på flere positive nyheder i nærmeste fremtid.

TF Sport og Signatech Alpine Matmut holdene har begge bekræftet, at de også har tilmeldt en bil hver, til den kommende sæson.

Der er dog et begrænset antal pladser i FIA WEC, så Ginetta, TF Sport og Signatech Alpine Matmut skal alle accepteres af ACO og FIA WEC, for at kunne deltage i 2019/20 serien.

Deltagerlisten til den kommende sæson bliver offentliggjort på Le Mans 2019, i forbindelse med 24 timers løbet.

Relaterede nyheder