Ford præsenterer Le Mans design og afslutter programmet

Ford Chip Ganassi har præsenteret designet på de 4 racere, som skal køre 24 timers løbet på Le Mans i 2019.

Derudover har de bekræftet at FIA WEC fabriks programmet lukker efter løbet i Frankrig, mens de kører sæsonen ud i IMSA.

Bil #66 med Stefan Mücke, Olivier Pla og Billy Johnson bliver i farverne fra 1966, hvor Ford vandt løbet med Bruce McLaren og Chris Amon.

Bil #67 med Andy Priaulx, Harry Tincknell og Jonathan Bomarito får vinderfarverne fra A. J. Foyt og Dan Gurney i 1967 – primært rød med nogle hvide markeringer.

Bil #68 med Joey Hand, Dirk Müller og Sebastien Bourdais går tilbage til farverne, som holdet vandt med i 2016. De skiftede lakeringen på bilerne op til 2018/19 sæsonen, men nu går de tilbage til den traditionelle røde, hvide og blå farvetone.

Bil #69 med Ryan Briscoe, Richard Westbrook og Scott Dixon får farverne fra 1966, på bilen som sluttede toer i løbet, med en himmelblå og rød kombination.

Der er også en 5. Ford GT racer med i løbet, nemlig den private Keating Motorsports #85 i GTE Am, som kommer til at køre i de samme Wynns farver, som de deltager med på Mercedes raceren i GTD i IMSA serien.

Ford Chip Ganassi – Le Mans 2019
Photo: Ford Performance

Da Le Mans programmet oprindelig blev offentliggjort i 2015, var det et toårigt program, som hurtigt blev forlænget til et 4-årigt. Men siden den forlængelsen kom i 2016, har der været meget stille omkring en yderligere forlængelse. Derfor har rygterne også taget mere og mere fart, så det på det nærmeste ville være en overraskelse, hvis programmet skulle forlænges.

Ford har heller ikke haft den succes som de måske havde håbet på med programmet. Godt nok vandt de 24 timers løbet på Le Mans in 2016, i første forsøg, men har ikke vundet nogen VM titler og ej heller IMSA kører- eller teammesterskaber. De vandt 24 timers løbet på Daytona i både 2017 og 2018 i GTLM klassen, og vandt også Sebring 12 timers løbet i 2017. Men at det ikke er lykkedes dem at vinde nogle af disse titler indtil nu, er en kæmpe streg i regningen. De har dog stadig chancen for at lukke med et IMSA mesterskab i år, hvor der aktuelt er 5’er og 6’er i kørernes mesterskab.

Det bliver interessant at se om Ford frigiver bilerne til private programmer, som så kan fortsætte i FIA WEC i enten GTE Pro eller GTE Am – eller IMSA i GTLM, eller om de bare bliver parkeret i garagen, når sæsonen 2019 er omme.

Og har de mulighed for at lukke programmet med endnu en Le Mans sejr? Det ved vi meget mere omkring, når 24 timers løbet på Le Mans bliver kørt den 15.-16. juni 2019.

Relaterede nyheder