Thomas Laurent headhuntet af Toyota

Toyota Gazoo Racing har headhuntet Thomas Laurent til den kommende FIA World Endurance Championship sæson.

Det bliver dog ikke som løbskører – i hvert fald ikke i første omgang – at den 21-årige franskmand skal bidrage til holdet. I stedet er han ansat som test- og reservekører.

Laurent har allerede stiftet bekendtskab med holdet, da han i december 2017 testede en TS050 Hybrid i Bahrain, om søndagen efter sæsonfinalen. Her havde han netop afsluttet hans debutsæson i FIA WEC hos Jackie Chan DC Racing i LMP2, hvor han sluttede toer mesterskabet – inklusiv en sejr på Le Mans.

Herefter blev han ansat af Rebellion Racing til deres LMP1 program, og var med i vinderbilen på Silverstone i august 2018, da Toyota Gazoo Racing blev udelukket fra løbet på grund af for meget slid på planken af bilerne.

Aktuelt indtager han 3. pladsen i kørernes VM, men er ikke længere i stand til at vinde titlen, da Toyota allerede har så stort et forspring, at det blot er et spørgsmål om det er deres ene eller anden bil som tager titlen.

Thomas Laurent
Photo: JJ Media

Laurent debuterede i sportsvogne i vinteren 2015-16, da han kørte for DC Racing i Asian Le Mans Series. Sidenhen er det blevet til starter i European Le Mans Series samt Daytona 24 timers løbet i USA.

Det fremgår ikke af dagens pressemeddelelse, om han får lov til at deltage for andre FIA WEC hold i 2019/20 sæsonen, eller om han udelukkende skal stå standby hele tiden, såfremt at Toyota Gazoo Racing har brug for ham.

Dagens udmelding er også et tegn på at teamet stille og roligt har takket af med Anthony Davidson, som ellers har haft netop den rolle siden efteråret 2017. Det har Davidson så fået lov til at krydre op med lidt DragonSpeed aktiviteter i LMP2 i 2018/19 sæsonen i FIA WEC – i hvert fald efter Le Mans 2018.

Thomas Laurent er stadig at finde i Rebellion Racing #3 når 24 timers løbet på Le Mans 2019 køres om godt to uger.

Relaterede nyheder