Væsentlige ændringer hos United Autosports

Der kommer til at ske store omvæltninger hos United Autosports i de kommende måneder.

Det engelsk-amerikanske hold har været fast deltager i European Le Mans Series siden 2016, hvor de startede med to LMP3 biler, og sikrede sig mesterskabet i denne kategori i både 2016 og 2017.

I 2017 udvidede de programmet til også at indeholde LMP2, og fik samtidig deres første Le Mans start. 24 timers løbet på Daytona 2018 havde også deltagelse af holdet i LMP2 klassen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, efterfulgt af starter på Sebring og Watkins Glen senere på året, og i vinteren 2018/19 startede de i Asian Le Mans Series i både LMP2 og LMP3, hvor de vandt LMP2 klassen. Derudover har de deltaget med op til 5 biler i Michelin Le Mans Cup og Road To Le Mans løbene. Faktisk var de oppe på at deltage med 13 biler igennem 2018 sæsonen, i forskellige klasser verden rundt.

I 2019/20 sæsonen skal de for første gang deltage i FIA World Endurance Championship

Bilvalget har siden starten været Ligier, med deres forskellige variationer af bilerne. Det har været det naturlige valg, da de samtidig var den britiske importør og forhandler af det franske bilmærke, som bliver lavet af ONROAK, som har base lige ved siden af Le Mans banen i Technoparc.

Det samarbejde stopper nu – i hvert fald på importør og salgs siden.

I sidste uge annoncerede United Autosports at deres kommende FIA WEC program vil blive kørt med en ORECA 07 LMP2 racer i stedet for Ligier JS P217 modellen som holdet ellers hidtil har yndet at bruge. Begrundelsen var at det var et ønske fra deres partner, at netop denne ene bil skulle være en ORECA 07 – hvilket i bund og i grund nok betød at Phil Hanson har ønsket at køre med sådan en, da han er grundstenen i deres FIA WEC program, samt den ene ELMS bil – og den mesterskabsvindende LMP2 bil i Asian LMS 2018/19.

United Autosports #24
Photo: JJ Media

Det kom lidt som et chok at de valgte at skifte bilmærke, og der er nok også et par franskmænd som har fået croissanterne galt i halsen, da de først hørte om det.

Nu er der kommet en pressemeddelelse fra Ligier Automotive, at de fremover selv vil stå for salg og support af bilmærket i Storbritannien. Samtidig hedder dig sig at de to parter skilles som venner, og at Ligier programmerne for United Autosports vil køre som hidtil.

Men – det er også kommet frem at United Autosports ikke blot har købt en men hele tre ORECA 07 chassis’er nu. Så mon ikke at det bliver et totalt skifte enten senere på sæsonen eller senest ved sæsonstarten 2020.

United Autosports ejes af Richard Dean og Zak Brown. De har fået en rigtig god forretning op at køre, i løbet af de seneste små 10 år. De kommer med et yderst professionelt setup til alle løbene – men det er også noget at kørerne får lov til at betale for. Samarbejdet med Ligier har betydet at de kunne føre de samme kørere fra LMP3 videre til LMP2 – men Ligier har ikke nogen LMP1 bil i programmet. Det har ORECA i form af en Rebellion… Men ingen af partnerne har bekræftet at det er en af årsagerne til skiftet, men der er ingen tvivl om at UA vil forsøge at ekspandere teamet i fremtiden. For der kommer et tidspunkt hvor deres kunder (læs Phil Hansen) vil prøve kræfter med LMP1, eller hvad klassen kommer til at hedde i efteråret 2020, og så er det rart nok at kunne tilbyde ham sådan en bil.

United Autosports er på banen igen denne weekend på Circuit de Catalunya med 4 biler i ELMS og 3 biler i LMC + FIA WEC debutten i næste uge ved Prologen, med en enkelt LMP2 bil.

Relaterede nyheder