FIA WEC genopliver Rookie test

FIA World Endurance Championship genopliver Rookietesten, for unge talenter, som får en chance i en mesterskabsvindende sportsvogn.

Testen blev senest kørt i 2017 i Bahrain, hvor bl.a. Pietro Fittipaldi, Thomas Laurent, Rinus Van Kalmthout (Rinus VeeKay) og Alfonso Celis Jr fik en mulighed for at teste en LMP eller GT bil.

I 2019 er Job van Uitert blevet udvalgt til at teste en fabriks Porsche 911 RSR-19. Det bliver lidt af en nedgradering, for den flyvende Hollænder, som vandt LMP3 Mesterskabet i ELMS sidste år, og aktuelt er mesterskabsførende med G-Drive Racing #26 i LMP2 klassen i ELMS.

Vincent Abril får lov til at teste en Team Project 1 Porsche (2017) racer. Abril var til start ved 24 timers løbet på Le Mans 2019, i en identisk Porsche for Proton Competition. Han skal også køre ved 4 timers løbet i Shanghai, hvor han igen skal dele bil med Louis og Philippe Prette, men denne gang under Dempsey-Proton Racing Porsche #88 banneret. Så han kender allerede bilen til fulde.

Jens Petersen & Mikkel Jensen
Photo: JJ Media

I LMP bilerne bliver det interessant med danske briller. Mikkel Jensen skal teste for Signatech Alpine Elf #36, i deres ORECA 07 Gibson LMP2 racer. Han har hidtil kørt i en LMP3 racer for Eurointernational i European Le Mans Series, som han aktuelt fører, plus hans fabriks-GT3 opgaver for BMW.

Nyck de Vries for lov til at prøve Toyota Gazoo Racing TS050-Hybrid raceren, der ryddede hele bordet sidste år, og som aktuelt er mesterskabsførende i FIA WEC. De Vries deltager allerede i FIA WEC, hvor han kører for Racing Team Nederland #29 i LMP2 klassen, plus han skal til at køre ABB FIA Formula E Championship for Mercedes, og deres nye Formel E hold.

Hver kører får minimum 30 omgange i bilen, men holdet kan sagtens give de 4 kørere endnu flere omgange, såfremt de føler, at de kan gøre brug af kørerens input.

Rookietesten køres den 15. december 2019 på Bahrain International Circuit.

Relaterede nyheder