Peugeot og Rebellion i WEC samarbejde

Peugeot Sport og Rebellion Racing har annonceret et partnerskab i FIA World Endurance Championship.

Den franske bilproducent offentliggjorde deres deltagelse i det kommende Hypercar program i FIA WEC fra 2022/23 sæsonen, hvor de kommer til start i 100-året for det traditionsrige løb, 24 timers løbet i Le Mans.

Rebellion Racing har mange års erfaring indenfor sportsvognsræs, hvor de startede under Speedy Sebah navnet, inden de indgik en aftale med den Schweiziske ur producent, Rebellion. De har deltaget i både LMP2 og LMP1 klasserne, hvor de aktuelt også er deltagere med deres Rebellion R13.

Peugeot Sport Hypercar graphics
Graphics: Peugeot Sport

Aktuelt er de førsteudfordrer til Toyota Gazoo Racing, på trods af deres private, ORECA byggede racer, som ikke har nogen hybriddel. Ved det seneste løb i Shanghai, vandt de løbet generelt, med et fejlfrit løb, hvor Toyota blev presset hele vejen, og faktisk blev slået ret eftertrykkeligt – men retfærdigvis også med lidt hjælp fra Succeskompensensationen hos det japanske hold.

Det er endnu uvist om ORECA skal bygge raceren for Peugeot Sport, men det vil kun være naturligt, da de har bygget flere bilmodeller for Rebellion Racing, og tidligere arbejdede sammen med Peugeot, og bl.a. kørte med 908 Diesel modellen under eget teamnavn på bl.a. Le Mans og Sebring – et Sebring løb som de vandt i 2011.

Samarbejdet starter allerede i januar 2020, hvor de første brikker skal falde på plads.

Sammen med dagens annoncering, udsendte Peugeot Sport også en grafik med en bil, hvor man kan se både Peugeot og Rebellion logoer på. Hvor tæt at det bliver på slutresultatet, må vi se i de kommende måneder.

Relaterede nyheder