Nervepirrende kval i Texas

Kvalifikationen til den 5. afdeling af FIA World Endurance Championship 2019/20 blev kørt kort tid før solnedgang på Circuit Of The Americas i Austin, Texas.

Først skulle de 7 GTE Pro biler, og 11 GTE Am biler på banen i 20 minutter.

GTE Pro kategorien havde besøg af Corvette Racing #63, som deltager ved COTA løbet denne weekend, samt Sebring FIA WEC løbet om en måned. De havde ringet til Jan Magnussen og Mike Rockenfeller, som er kendte hos det gule hold, men nye til den nye C8.R racer, som kun fik løbsdebut ved 24 timers løbet på Daytona i sidste måned.

Aston Martin Racing #95 mekanikerne havde haft travlt efter den Frie Træning 2, hvor de mistede et hjul, efter et have ramt en af de høje curbs på banen.

Marco Sørensen var første mand i 95’eren, mens Michael Christensen var første mand i Porsche #92.

Team Project 1 Porsche #56 med Matteo Cairoli var den første bil til at sætte en hurtig tid i GTE Am kategorien. Kei Cozzolino i MR Racing Ferrari #70 slog dog igen, inden Nicklas Nielsen i AF Corse Ferrari #83 satte hurtigste GTE Am tid.

En tilbagevendende besked fra dommerne var dog Track Limits, som kostede både AF Corse Ferrari #71 og Porsche #92 deres første hurtige omgange.

Team Project 1 Porsche #56 Photo: JJ Media

I stedet var det AF Corse #51 som satte hurtigste omgang af GTE Pro bilerne, inden James Calado overlod bilen til Alessandro Pier Guidi.

Sørensen i #95 satte dog en marginalt hurtigere tid i GTE Pro, inden han dykkede i pit, og lod Nicki Thiim køre hans omgange.

Matt Campbell i Dempsey-Proton Racing Porsche #77 nåede at sætte den hurtigste tid i GTE Am, inden han overlod bilen til Christian Ried.

Både AF Corse Ferrari #71 og #51 var hurtige til at sætte tider med Miguel Molina og Alessandro Pier Guidi, men da først Nicki Thiim havde fået kørt hans opvarmningsomgang i AMR #95, sprang han 0,35 sekunder foran Ferrari duoen.

Egidio Perfetti i Team Project 1 Porsche #56 fulgte op på Matteo Cairolis hurtige omgang, hvilket i gennemsnit gav dem P1 blandt GTE AM bilerne, med AMR #98 med Paul Dalla Lana og Ross Gunn kun få tusindedele bagefter.

I allersidste sekund fik Kevin Estre kørt Porsche #92 op på andenpladsen i GTE Pro.

Så startopstillingen i GTE Pro sluttede AMR #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen på Pole Position, foran Michael Christensen og Kevin Estre i Porsche #92, mens Aston Martin #97 med Maxime Martin og Alexander Lynn var P3. AF Corse #51 blev bedste Ferrari, mens Corvette Racing #63 var langsomst i GTE Pro, da hverken Mike Rockenfeller eller Jan Magnussen ikke ramte den perfekte omgang.

Aston Martin Racing #95 Photo: JJ Media

I GTE Am var Team Project 1 Porsche #56 med Matteo Cairoli, Egidio Perfetti (og Laurents Hörr i garagen) hurtigste bil, foran Aston Martin Racing #98 med Paul Dalla Lana og Ross Gunn (og Darren Turner i garagen), mens TF Sport Aston Martin #90 med Charlie Eastwood og Salih Yoluc (plus Jonny Adam) i P3.

Nicklas Nielsen, Francois Perrodo og Emmanuel Collard i AF Corse Ferrari #83 fik tilkæmpet sig 5. startposition i GTE Am.

Tidligere på sæsonen kørte David Heinemeier Hansson for Team Project 1 Porsche #56, men han er ikke længere en del af holdet.

Herefter skulle LMP bilerne på banen. Desværre var vi nede på 3 LMP1 biler denne weekend, da der kun var 2 Toyota Gazoo Racing biler, og en enkelt Rebellion Racing, da Team LNT Ginetta havde bilerne hjemme i England til service.

De 9 LMP2 biler havde travlt med at komme på banen, så de var de første biler til at sætte hurtige tider. Racing Team Nederland #29 med Nyck de Vries var flyvende i den gule racer, og distancerede konkurrenterne med over et halvt sekund.

Rebellion Racing #1 var de første af LMP1 bilerne til at sætte en tid, som Toyota Gazoo Racing #8 og #7 slet ikke kunne matche. Rebellion Racing #1 mekanikerne havde haft travlt efter den frie træning, da motoren var gået i stykker i en kæmpe røgsky. Men den nye så ikke ud til at fejle noget.

High Class Racing #33 havde sat Kenta Yamashita i bilen som første kørere, hvilket rakte til 6. hurtigste tid, inden Anders Fjordbach skulle følge op på den tid.

DragonSpeed #21 havde også været i gang med at skifte motor siden kvalifikationen, men de var længere nede i LMP2 rækkerne.

Rebellion Racing #1 Photo: JJ Media

Der var dog ikke mange 2. kørere, som nåede at sætte deres tid. Der kom nemlig rødt flag med 5 et halvt minut tilbage, da Anders Fjordbach holdt stille i High Class Racing #33. Danskeren fik dog liv i ORECA 07 raceren igen, så løbsledelsen var lidt for hurtig på den røde knap.

Mens LMP2 bilerne var hurtigst ude af pitten til første del af kvalifikationen, var både Rebellion Racing #1 samt begge Toyota Gazoo Racing biler afventende ved pitudkørslen, længe inden uret blev startet igen.

Toyota Gazoo Racing #8 mistede dog deres første flyvende omgang på grund af Track Limits, så Brendon Hartley måtte forsøge sig en gang mere.

Rebellion Racing #1 med Gustavo Menezes og Norman Nato (plus Bruno Senna) tog Pole Position blandt LMP1 bilerne, foran Toyota Gazoo Racing #7 med Jose Maria Lopez og Mike Conway (plus Kamui Kobayashi), mens Toyota Gazoo Racing #8 med Brendon Hartley og Kazuki Nakajima (plus Sebastien Buemi) skal starte løbet fra P3.

Rebellion Racing #1 Photo: Marius Hecker / AdrenalMedia.com

I LMP2 kategorien kørte Cool Racing #42 med Nicolas Lapierre og Antonin Borga (plus Alexandre Coigny i garagen) sig til Pole Position, foran United Autosports #22 med Phil Hanson og Filipe Albuquerque (plus Paul Di Resta), og Signatech Alpine Elf #36 med Thomas Laurent og Pierre Ragues (plus Andre Negrao).

High Class Racing #33 med Mark Patterson i pitten, plus Anders Fjordbach og Kenta Yamashita fik kørt en flyvende omgang med bilen, og endte på 6. startposition i de 9 bils store felt.

Løbet starter klokken 19.00 dansk tid, og kan følges live på Eurosport 2, samt via Live Stream på www.fiawec.com.

Relaterede nyheder