Jensen får nøglerolle hos G-Drive

Mikkel Jensen får en nøglerolle hos G-Drive Racing i 2020.

Den unge dansker har skrevet kontakt med det russiske hold til European Le Mans Series 2020 samt 24 timers løbet i Le Mans, plus FIA World Endurance Championship løbet på Spa Francorchamps, som teamet bruger som opvarmning til Le Mans.

Jensen skal dele bilen med Roman Rusinov gennem hele sæsonen, mens Jean-Eric Vergne kun skal køre for holdet på Le Mans. Den tidligere Formel 1 kører samt dobbelte Formel E mester, har valgt at prioritere den elektriske serie højere end ELMS, men vil ikke gå glip af 24 timers klassikeren.

Derfor er det endnu uvist, hvem der skal i bilen ved de 6 andre løb i sæsonen.

G-Drive Racing navnet har været i sportsvogne gennem snart 10 år, hvor eneste fællesnævner hele vejen, har været at Roman Rusinov stort set altid har sat i en af de orange biler. De har blandt andet haft JOTA og Graff som samarbejdspartnere, inden de aktuelt er faldet på plads hos TDS Racing, hvor det nu er 3. sæson, at Rusinov medbringer en masse russiske rubler.

Nogle af disse rubler er mærket Aurus, som har købt navnerettighederne til bilen, som officielt kaldes en Aurus 01 Gibson, selvom den er magen til alle de andre ORECA 07 Gibson racere på startgridden.

G-Drive Racing #26 & Eurointernational #11
Photo: JJ Media

Mikkel Jensen var i 2019 med til at sikre Eurointernational LMP3 titlen i ELMS serien, efter en meget hård sæson på og uden for banen for holdet. Inden da var han tilknyttet AT Racing med deres LMP3 racer, så han har efterhånden en kæmpe erfaring i ELMS, på trods af at det blot er 9 år siden, at han begyndte at køre racerløb

Udover at Jensen er lynende hurtig i en racerbil, så har han det kæmpe plus, at han fortsat har status af Sølvkører i FIA systemet, hvilket gør ham til en utrolig ombejlet herrer, da de hurtige sølvkørere er hvad alle LMP2 og GTE Am hold hungrer efter. Men ingen tvivl om at valget på netop G-Drive Racing nok er noget af det bedste, som man kan vælge som ung kører, da de sammen med TDS Racing er top-professionelle, og er med helt fremme hvor gassen brænder.

European Le Mans Series 2020 skal efter planen starte med testkørsler den 30.-31. marts i Barcelona, inden den første afdeling køres den 5. april – såfremt der falder ro over alle virustilfældene igen.

Relaterede nyheder