Formel E sætter det hele på pause

ABB FIA Formula E Championship har valgt at sætte den igangværende 2019/20 på pause.

Indtil videre er alt aflyst i marts, april og maj måneder, hvilket betyder at løbene (på den oprindelige kalender) i Sanya, Rom, Paris og Seoul alle er aflyst. Dertil kommer Jakarta løbet i juni måned, som arrangørerne aflyste tidligere på ugen.

Da det er 5 løb af de oprindelige 14, ser arrangørerne nu på andre muligheder for eventuelt at få nogle af dem erstattet med et par løb i Valencia på Ricardo Tormo banen, som også blev brugt forud for sæsonen til testkørsler.

Santiago E-Prix 2020 Photo: ABB FIA Formula E

Man kommer dog ind i det problem, at sæsonen allerede er ret tæt pakket i juni og juli måneder, da der er 24 timers løb i Le Mans – godt nok med almindelige racerbiler, men stadig med nogle kørere i feltet, som allerede ved at de skal køre det løb. Ugen efter køres der efter planen Formel E løb i Berlin, tre uger senere i New York, og to uger senere, sæsonfinalen i London, hvor der skal køres en dobbeltafdeling.

Løsningen med dobbeltafdelinger kan også tænkes ind i både Berlin og New York, da begge steder tidligere har afholdt det.

Men indtil videre er alt sat på bero, hvor alle arrangørerne venter på, og håber på forbedringer omkring COVID-19 problemerne, hele verden rundt.

Relaterede nyheder