SRT41 trækker sig fra LM2020

Det franske La Filiere Frederic Sausset, eller lidt nemmere udtalt, Team SRT41 kommer ikke til start ved dette års 24 timers Le Mans.

Holdet har valgt at trække sig fra deltagerlisten, da nedlukningen af Frankrig ikke gør det muligt, at få en ordentlig forberedelse forud for løbet.

Selvom holdet skal bruge en LMP2 racer fra ORECA, så er det ikke noget helt sædvanligt hold, da alle tre kørere har forskellige former for handikapper.

Holdet oplyser i en pressemeddelelse, at de sammen med beskeden om at trække sig, samtidig oplyste ACO om at de godt kunne tænke sig til startplads til 2021 løbet, såfremt de kan få en normal forberedelse, så kørere og mekanikere møder velforberedte op.

Frederic Sausset, som er manden bag SRT41 holdet, har selv været til start i Le Mans i 2016, hvor han kørte en special konstrueret Morgan LMP2 racer, med et joystick i bilen, da han mangler store dele af både arme og ben grundet en ondsindet virus, som angreb huden på disse lemmer. Teamet gennemførte løbet, hvilket var en kæmpe triumf for dem, selvom de rent resultatmæssigt ikke gjorde sig gældende.

Nigel Bailey og Takuma Aoki er begge lammet i den nedre del af kroppen, mens Snoussi ben Moussa mangler venstre hånd. Derfor er de 3 kørere ikke helt så handikappede, som teamejeren selv, hvilket gør opgaven en anelse nemmere. I 2016 skulle der nemlig en speciel kran til, for at løfte Sausset ud af bilen, mens han havde noget der lignede et katapultsæde til at komme ud af bilen, i tilfælde af brand. Heldigvis skulle han ikke bruge dette.

Photo: La Filiere Frederic Sausset Team SRT41

Vi har tidligere set danske Jason Watt deltage i en Panoz LMP900 tilbage i 2000. Her ombyggede Team Den Blaa Avis en bil til håndbetjening, som han kørte et par enkelte løb i. Det var dog stadig på et tidligt stadige efter hans ulykke, som efterlod ham lammet fra brystkassen og ned af, så det gav ikke de helt store resultater.

På det seneste har vi set Alessandro Zanardi deltage i både DTM og ikke mindst Daytona 24 timers løbet i en BMW. Zanardi mistede begge ben i en ulykke i Champ-Car, og deltog i flere sæsoner i WTCC, hvor han stadig brugte det kunstige ben til at bremse med. Det var dog meget hårdt for hans krop, da den skulle vride på en speciel måde, så han blev alt for slidt på meget kort tid. Derfor var BMW M8 GTE og M4 DTM racerne udelukkende håndbetjente.

At SRT41 hopper af listen, betyder at Spirit of Race Ferrari #55 i GTE Am rykker ind på listen, da de var første reserver. Det forventes dog at der er flere hold, som dropper af listen – enten på grund af manglende forberedelse, eller rent og skær det økonomiske grundlag for deltagelse i 24 timers løbet, ikke længere er til stede, grundet de svære økonomiske tilstande som følger i kølvandet på pandemien.

Den opdaterede startliste til Le Mans 24 timers løbet ser således ud.

Relaterede nyheder