31 WEC biler på Spa

FIA World Endurance Championship får 31 deltagende biler, når 2019/20 sæsonen endelig kommer i gang igen på Spa Francorchamps i august.

Sæsonen har været sat på pause siden Circuit Of The Americas i februar måned, og serien skal i gang igen inden 24 timers løbet i Le Mans skal køres i september måned.

Der kommer 4 biler i LMP1 kategorien. De to Toyota Gazoo Racing biler er naturligvis på listen, da de ligger lunt i svinget til mesterskabet. Derudover kommer Rebellion Racing med deres bil #1, som er den eneste udfordrer til Toyota i mesterskabet.

Dertil kommer ByKolles Racing Team, som skal op i omdrejninger igen. Deres seneste løb var Le Mans 2019, og siden da har den stået på nogle få testdage, samt udvikling af deres forventede Hypercar til 2021 sæsonen. Mikkel Mac testede for holdet for en måneds tid siden, men det er endnu uvist, om han bliver 3. mand i bilen ved siden af Tom Dillmann og Bruno Spengler – men man kan håbe, med danske briller på. Mac kørte i Michelin Le Mans Cup, hvor han var tæt på at tage titlen for Luzich Racing, inden hans holdkammerat var uheld at blive ramt af nogle konkurrenter hele to weekender i træk, og dermed missede titlen.

Desværre mangler Rebellion Racing #3, som dog skal køre på Le Mans i september måned.

Der er heller ikke nogen Team LNT Ginetta på startlisten. Holdet har været lidt on-off med deres LMP1 program, hvor de i denne sæson har kørt på Silverstone, Fuji, Shanghai og Bahrain. De tog ikke med til COTA banen, men skulle have været med på Sebring, som så blev aflyst. Holdet har allerede annonceret, at de kun kommer med en enkelt bil til Le Mans i september.

Toyota Gazoo Racing #7 med Jose Maria Lopez, Kamui Kobayashi og Mike Conway fører mesterskabet.

Proton Competition Porsche #88 Photo:: JJ Media

LMP2 kategorien har til gengæld haft vokseværk i forhold til den normale deltagerliste. United Autosports, Racing Team Nederland, High Class Racing, Signatech Alpine Elf, Jackie Chan DC Racing, JOTA, Cool Racing og Cetilar Racing får følgeskab af Algarve Pro Racing og Eurasia Motorsport, som vil bruge løbet som opvarmning til Le Mans løbet. Algarve Pro Racing er dog allerede aktive på banen weekenden inden, hvor de også deltager i European Le Mans Series.

Danske High Class Racing fortsætter med de tre samme kørere, Kenta Yamashita, Mark Patterson og Anders Fjordbach, som ligeledes skal køre Le Mans.

United Autosports #22 fører aktuelt LMP2 stillingen med Filipe Albuquerque og Phil Hanson.

GTE Pro kategorien bliver de 6 velkendte ansigter – to gange Porsche, to gange Ferrari og to gange Aston Martin, hvor der som sædvanligt er danskere i 3 af de 12 sæder. Marco Sørensen og Nicki Thiim er mesterskabsførende i AMR #95, mens den forsvarende Verdensmester, Michael Christensen, er treer i mesterskabet sammen med holdkammerat Kevin Estre i Porsche #92.

De 11 sædvanlige biler har igen fundet vej til GTE Am. 2 gange AF Corse, Red River Sport og MR Racing repræsenterer Ferrari mærket, hvoraf danske Nicklas Nielsen igen skal køre AF Corse Ferrari #83 sammen med Francois Perrodo og Emmanuel Collard, som aktuelt fører kategorien.

Team Project 1 og Dempsey-Proton Racing/Proton Competition kommer med to Porsche racere hver, mens Gulf Racing også har deres enlige Porsche med.

Sidst men ikke mindst kommer der to Aston Martin racere, med en fra TF Sport og en fra Aston Martin Racing selv.

For øvrigt tyvstarter nogle af holdene allerede ugen inden, når der køres European Le Mans Series på selvsamme bane i Belgien. Men mere omkring det, når den endelige startliste bliver offentliggjort, da ikke alle holdene har meldt deres planer ud.

FIA World Endurance Championship 6 timers løbet på Spa Francorchamps køres den 15. august, men bliver afviklet uden publikum.

Relaterede nyheder