Goodyear luftskibet tilbage i Europa

Det ikoniske Goodyear luftskib vender igen tilbage til Europa.

Det får debut ved 24 timers løbet i Le Mans denne uge, og flyver så videre til 24 timers løbet på Nürburgring næste weekend.

Det er 35 år siden at det sidst har fløjet i Europa. Siden da har det dog primært været til stede ved NASCAR løbene, hvor de er dækleverandører til serien. Luftskiftet var endda med i Disney filmen Biler – dog uden Goodyear mærker på.

Selve luftskibet af Zeppelin modellen er 75 meter lang, 19,5 meter bred og 17,4 meter høj.

Goodyear Blimp
Photo: Goodyear

Den får dog også en officiel funktion under løbet, da den skal levere billeder fra luften, udover at den skal flyve med nogle specielle VIP gæster.

Goodyear har 3 luftskibe, som flyver rundt i USA, mens denne her skal flyve rundt på det europæiske marked.

Dækfabrikanten gik ind i sportsvognsløb i sommeren 2019, hvor de tog over fra søstermærket Dunlop. Fra 2021 bliver de eneleverandør af LMP2 dæk i FIA WEC samt ELMS, hvor der hidtil har været en dækkrig mellem Michelin og Goodyear. Derudover leverer Goodyear også dæk til flere europæiske touringcar serier, heriblandt BTCC. Det er endnu uvist om den også skal flyve en tur forbi nogle ELMS eller BTCC løb i år, men det er da bestemt en mulighed.

Relaterede nyheder