Efter stille FP1, kom dramatisk FP2

Mens den første fri træning forud for 24 timers løbet på Le Mans blev en forholdsvis stille affære, var der fyldt med dramatik i FP2.

I FP1 var Toyota Gazoo Racing #8 med Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima og Brendon Hartley hurtigst, foran søsterbilen #7 med Mike Conway, Kamui Kobayashi og Jose Maria Lopez, mens Rebellion Racing #1 med Bruno Senna, Gustavo Menezes og Norman Nato var 3. hurtigste bil.

Blandt LMP2 bilerne var danske High Class Racing #33 med Anders Fjordbach, Kenta Yamashita og Mark Patterson hurtigst, foran Racing Team Nederland #29 med Frits van Eerd, Guido van der Garde og Nyck de Vries, mens JOTA #38 med Anthony Davidson, Antonio Felix da Costa og Roberto Gonzalez var P3.

G-Drive Racing #26 med Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov og Mikkel Jensen var 6. hurtigst.

IDEC Sport #28
Photo: JJ Media

Det var en Aston Martin 1-2 i GTE Pro, hvor #97 med Alexander Lynn, Maxime Martin og Harry Tincknell var hurtigst, foran Nicki Thiim, Marco Sørensen og Richard Westbrook i #95. AF Corse #51 med Alessandro Pier Guidi, James Calado og Daniel Serra var P3.

Porsche #92 med Laurens Vanthoor, Kevin Estre og Michael Christensen var 5. hurtigst.

I GTE Am var Aston Martin også hurtigst, hvor #98 med Paul Dalla Lana, Augusto Farfus og Ross Gunn var P1, foran Hub Auto Racing Ferrari #72 med Morris Chen, Tom Blomqvist og Marcos Gomes, og med MR Racing Ferrari #70 med Takeshi Kimura, Kei Cozzolino og Vincent Abril på P3.

Iron Lynx Ferrari #85 Rahel Frey, Manuela Gostner og Michelle Gatting var P13, lige foran AF Corse Ferrari #83 med Nicklas Nielsen, Francois Perrodo og Emmanuel Collard. Jan Magnussen var sammen med Richard Heistand og Maxwell Root 18. hurtigste bil.

Der var et enkelt rødt flag, da Team Project 1 Porsche #89 havde et spin på vej mod Indianapolis. Det var ikke noget alvorligt, men løbsleder Eduardo Freitas vil hellere smide det røde flag, end at lade marshalls arbejde på et af banens allerhurtigste steder, selv under en Slow Zone – plus at kørerne og holdene fik mulighed for at se hvordan rødt flag fungerer. Ellers foregik tingene stille og roligt.

Team Project 1 Porsche #89
Photo: JJ Media

Og så videre til FP2.

Rebellion Racing #1 nåede kun halvvejs rundt på deres første omgang, inden de måtte parkere bilen. Da mekanikerne fik bilen tilbage til pitten, gik de straks i gang omme i motorrummet. G-Drive Racing by Algarve #16 kom halvvejs rundt på deres anden omgang, inden Nick Tandy meldte om bremseproblemer, som det tog resten af træningen at løse.

Det kunne IDEC Sport mekanikerne ikke nøjes med. Paul Lafargue røg af banen ved udgangen af anden chikane, og ramte autoværnet meget hårdt. Det gav rødt flag, så bilen kunne fjernes og autoværnet repareres. Heldigvis skete der ikke noget med Lafargue, men mekanikerne får virkelig travlt med at få den stak kulfiber, til at blive en bil igen.

IDEC Sport #17
Photo: JJ Media

Hvad skulle gøre tingene værre for holdet, var at Dwight Merriman i søsterbilen #17 røg af banen, kort tid efter den var blevet givet fri.  Her så skaderne ikke helt så slemme ud, men der skal stadig bruges nogle mekanikertimer på den bil, inden den kan køre igen.

High Class Racing #33 udløste en Full Course Yellow, da Mark Patterson gik i stå ude på banen.

Car Guy Ferrari #70 gik også i stå ude på banen, og måtte transporteres tilbage til pitten, på laddet af en lastbil.

Aston Martin Racing #97
Photo: JJ Media

Toyota Gazoo Racing #8 var hurtigst igen, foran #7, mens Rebellion Racing #3 med Romain Dumas, Nathanael Berthon og Louis Deletraz var P3.

Racing Team Nederland #29 var hurtigst i LMP2, foran Jackie Chan DC Racing #37 med Will Stevens, Gabriel Aubry og Ho-Pin Tung, og JOTA #38.

High Class Racing #33 var 4. hurtigst, lige foran G-Drive Racing #26.

Rebellion Racing #1
Photo: JJ Media

Porsche #92 var hurtigst i GTE Pro, foran AMR #97 og Porsche #91 med Richard Lietz, Fred Makowiecki og Gianmaria Bruni. AMR #95 var P6.

I GTE Am var Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Christian Ried, Riccardo Pera og Matt Campbell hurtigst, foran Luzich Racing Ferrari #61 med Ozz Negri Jr, Come Ledogar og Francesco Piovanetti, mens Gulf Racing Porsche #86 med Mike Wainwright, Ben Barker og Andrew Watson på P3.

AF Corse Ferrari #83 var 7’er , mens JMW Motorsport #66 var 16’er blandt GTE Am bilerne, lige foran Iron Lynx Ferrari #83.

Holdene har blot 15 minutters pause, inden der køres kvalifikation, som afgør hvem der skal med i Hyperpole, og hvem der beholder deres startplaceringer efter 18.00 i dag.

Relaterede nyheder