Brat afslutning på FP3

Den 3. frie træning til dette års Le Mans, hvilket samtidig var den eneste aftentræning i år, fik en brat afslutning på de 4 timers kørsel.

Der var dog problemer allerede efter godt en times kørsel. ByKolles Racing Team #4 havde en episode, hvor fronten af bilen pludselig spredt ud over Tertre Rouge svinget. Det gav rødt flag, så alle småstumperne kunne blive fejet op.

Ellers var der lidt små forbremsere hist og pist, ligesom visse kørere lige var ude at smage lidt på gruset i afkørselsområdet, men ikke noget alvorligt.

Rebellion Racing #3
Photo: JJ Media

IDEC Sport arbejdede fortsat på at få begge deres biler køreklare, efter uheldene i FP2 tidligere på dagen.

Træningen endte dog brat, cirka 20 minutter før den ellers skulle være sluttet. Red River Sport Ferrari #62 med Bonamy Grimes bag rattet havde et stort uheld i første chikane, hvor fronten på 488’eren var godt og grundig krøllet. Der var så meget at der skulle ryddes op derude, at der kun ville være få minutter tilbage, hvis nogen tid overhovedet. Da holdene havde haft så meget køretid igennem dagen, så løbsledelsen ikke nogen grund til at forlænge træningen, men valgte bare at slutte den små 20 minutter før tid.

Porsche #92
Photo: JJ Media

Rebellion Racing #3 med Romain Dumas, Louis Deletraz og Nathanael Berthon var hurtigst af alle, foran Toyota Gazoo Racing #7 med Mike Conway, Kamui Kobayashi og Jose Maria Lopez, mens Rebellion Racing #1 med Bruno Senna, Norman Nato og Gustavo Menezes var 3. hurtigste LMP1 bil.

Duqueine Team #30 med Jonathan Hirschi, Tristan Gommendy og Konstantin Tereschenko var hurtigste LMP2 bil, foran United Autosports #32 med Will Owen, Alex Brundle og Job van Uitert, mens G-Drive Racing #26 med Jean-Eric Vergne, Roman Rusinov og Mikkel Jensen var treer.

High Class Racing #33 med Mark Patterson, Kenta Yamashita og Anders Fjordbach sluttede 14’er i klassen.

Duqueine Team #30
Photo: JJ Media

Porsche #92 med Michael Christensen, Kevin Estre og Laurens Vanthoor var hurtigste bil i GTE Pro, foran Aston Martin Racing #97 med fødselsdagsbarnet Alexander Lynn, Maxime Martin og Harry Tincknell, mens AMR #95 med Nicki Thiim, Marco Sørensen og Richard Westbrook var P3.

MR Racing Ferrari #70 med Kei Cozzolino, Takeshi Kimura og Vincent Abril var hurtigst i GTE Am, foran Aston Martin Racing #98 med Augusto Farfus, Paul Dalla Lana og Ross Gunn, mens Iron Lynx Ferrari #60 med Claudio Schiavoni, Sergio Pianezzola og Andrea Piccini var 3. hurtigst.

MR Racing Ferrari #70
Photo: JJ Media

Nicklas Nielsen, Francois Perrodo og Emmanuel Collard i AF Corse Ferrari #83 var 8. hurtigste bil, en 17. plads til Iron Lynx Ferrari #85 med Manuela Gostner, Rahel Frey og Michelle Gatting, mens JMW Motorsport med Richard Heistand, Maxwell Root og Jan Magnusen var 20. hurtigst blandt GTE Am bilerne.

Nu har holdene 10 timers pause – for nogen bliver det dog en arbejdsnat – inden FP4 skal køres klokken 10.00 fredag formiddag.

Relaterede nyheder