Adskillige ændringer på Le Mans startliste

Der er kommet adskillige ændringer på startlisten til 24 timers løbet i Le Mans, kun 2 dage før den officielle test dag.

I den innovative bil hos Team SRT41 #84 er Francois Heriau blevet skiftet ud med Matthieu Lahaye. Heriau og Lahaye er normalt holdkammerater hos Ultimate i European Le Mans Series, men planen var at Heriau skulle lånes ud til Team SRT41 #84 under 24 timers løbet. Uheldigvis er han kommet til skade forud for løbet, og derfor bliver det Lahaye som skal ledsage Takuma Aoki og Nigel Bailly gennem 24 timers løbet.

I GTE Pro har Davide Rigon måtte melde afbud hos AF Corse Ferrari #52, da han stadig ikke er kommet sig helt over sit voldsomme uheld i forbindelse med 24 timers løbet på Spa Francorchamps, hvor han fik nogle små skader på ryggen, og sidenhen har måtte gå med korset, for at holde det på plads.  Han bliver erstattet af Sam Bird, som kender både bilen og teamet godt, da han først var fast mand, og sidenhen endurance-tilføjelse på 488 racerne.

Der er sket hele tre ændringer i GTE Am. Hos Team Project 1 Porsche #46 er Maxwell Root blevet skiftet ud med Robby Foley. Root kørte ellers for holdet på Monza, og alle udtalelser fra holdet gik ellers på at amerikaneren skulle køre igen på Le Mans, men sådan går det altså ikke. Foley kører normalvis i BMW racere i IMSA serierne, men det er første gang at han skal køre en GTE bil. Foley skal dele bilen med de to nordmænd, Anders Burchardt og Dennis Olsen.

Team Project 1 Porsche #46
Photo: JJ Media

Foley var tidligere skrevet på holdkortet hos JMW Motorsport Ferrari #66, som dermed har måtte hive Jody Fannin ind på holdet. Fannin er fast mand i ELMS i år, og er faktisk tidligere gået glip af et Le Mans, da der kom en anden kører og snuppede sædet foran snuden på ham. Men i år skal han dele bilen med Thomas Neubauer og Rodrigo Sales – Sales som deler bilen med Fannin i ELMS 2021.

Proton Competition Porsche #99 har skiftet alle tre kørere ud, så det nu i stedet er Harry Tincknell, Vutthikorn Inthraphuvasak, og Florian Latorre i bilen. Thailænderen Inthraphuvasak har tidligere kørt for holdet, og var også med på Le Mans i 2020. Latorre er Porsche ekspert, og har adskillige sæsoner i Porsche Mobil 1 Supercup bag sig, men Tincknell – ja, han er bare hurtigt i alt hvad han bliver sat i, uanset om det er DPi, LMP1, LMP2 eller GTE. Tincknell er forsvarende vinder af GTE Pro for Aston Martin Racing. Det er forbindelsen mellem Multimatic, som driver Mazda DPi programmet i USA hvor Tincknell kører, og så Porsche, som Multimatic leverer støddæmpere til, som har sendt englænderen ind i den orange af de i alt 4 Proton GTE Am biler.

Samtidig har ACO umiddelbart lukket af for flere tilføjelser, da de 4 hold som tidligere var på reservelisten, nu ikke længere figurerer på den officielle liste. Grundet alle COVID-19 reglerne, bliver det også meget svært at få et helt hold ud af paddocken, og erstatte dem med et andet, såfremt der skulle opstå noget smitte i løbet af ugen.

Så vi kan ikke andet end krydse fingre for, at alle biler forbliver løbsklare efter søndagens test, de fri træninger samt kvalifikationen og Warm Up, så der er 62 startende biler, når 24 timers løbet skal køres næste lørdag den 21. august 2021.

Hele den opdaterede startliste kan ses her.

Relaterede nyheder