Dramatisk afslutning på FP4

Det som bare skulle være den sidste officielle træning inden Warm Up og selve 24 timers løbet i Le Mans, endte med at få en dramatisk afslutning.

I de allersidste minutter af træningen, satte Ollie Millroy desværre Inception Racing Ferrari #71 hårdt i muren i Ford Chikanen, hvilket resulterede i at det sluttede under Rødt Flag. Englænderen havde ellers lige sat næsthurtigste tid af alle i GTE Am, men kom helt skævt igennem den hurtige chikane, og tabte bilen. Nu ligger der mange times reparationsarbejde foran holdet, som naturligvis også skal tjekke, om det pågældende chassis overhovedet kan repareres, eller om der skal en ny bil til.

Tingene gik heller ikke helt optimalt hos Glickenhaus Racing, hvor teknikken på #708 drillede en hel del. Tidligere på dagen skiftede holdet motor på begge biler, og det har drillet lidt siden.

TF Sport valgte at holde begge Aston Martin racere i garagen, så hverken #33 eller #95 var på banen. De følte at de havde fået så mange omgange, at de ikke ville risikere en skadet bil inden løbet. Deres 3. bil, D’Station Racing #777 kørte også kun få omgange, inden de parkerede bilen.

Le Mans 2021 Night time
Photo: JJ Media

AF Corse Ferrari havde lidt samme taktik i GTE Pro – nogle få omgange, og så ellers pakke sammen.

DragonSpeed USA #21 var tilbage på banen, efter deres uheld i FP4, mens IDEC Sport #17 blev holdene i garagen. Her var mekanikerne stadig i gang med at reparere.

Toyota Gazoo Racing #8 var hurtigst i Hypercar, foran Alpine Elf Matmut #36, Toyota Gazoo Racing #7.

I LMP2 kategorien var G-Drive Racing #26 hurtigst, foran Racing Team Nederland #29, som samtidig var hurtigste LMP2 Pro/Am bil, og med United Autosports USA #22 på P3.

High Class Racing #20 med Marco Sørensen, Dennis Andersen og Ricky Taylor kørte 15. hurtigste tid/ 4. hurtigst i LMP2/Pro Am, mens søsterbilen #49 med Jan og Kevin Magnussen samt Anders Fjordbach var 17. hurtigst.

WeatherTech Racing Porsche #79 var hurtigst i GTE Pro, foran Porsche #91, og Corvette Racing #63, som langt om længe var med fremme i klassen, efter en masse tekniske problemer med bilen henover de seneste par dage.

Neel Jani, Kevin Estre, og Michael Christensen måtte desværre springe træningen over, efter uheldet for Estre i Hyperpole.

Inception Racing Ferraro #71
Photo: JJ Media

Nicklas Nielsen satte hurtigste tid i GTE Am ombord AF Corse Ferrari #83, som han deler med Alessio Rovera og Francois Perrodo. Inception Racing Ferrari #71 var næsthurtigst, mens Proton Competition Porsche #99 var treer.

Nicki Thiim, Marcos Gomes og Paul Dalla Lana var 6’er med Aston Martin Racing #98.

Kessel Racing #57 med Takeshi Kimura, Scott Andrews og Mikkel Jensen var 10. hurtigst.

Michelle Gatting, Rahel Frey, og Sarah Bovy var 17. hurtigst med deres Iron Lynx Ferrari #85.

Nu har alle holdene halvanden dags forberedelsestid til det store løb. Der køres 15 minutters Warm Up 11.30 lørdag formiddag, og så starter løbet ellers klokken 16.00.

Relaterede nyheder