LMC afgjort i Portugal

Michelin Le Mans Cup 2021 blev afgjort ved allersidste løb på Autodromo do Algarve nær Portimao.

3 ud af de 4 mesterskaber skulle afgøres, hvor kun teammesterskabet i GT3 allerede var gået til Iron Lynx Ferrari #8.

COOL Racing #37 med Antoine Doquin og Josh Skelton tog Pole Position, foran WTM Powered by Phoenix #11 med Thorsten Kratz og Leonard Weiss, og med Mühlner Motorsport #21 med Charles Crews og Ugo de Wilde på P3.

Danske Michael Jensen skulle starte fra 11. pladsen blandt LMP3 racerne, i CD Sport #33 raceren som han delte med Adam Eteki.

Gabriele Lancieri samt Paolo Ruberti i Iron Lynx Ferrari #8 havde GT3 Pole, foran Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 med Nicolas Leutwiler samt Julien Andlauer, og Manuela Gostner plus Doriane Pin i Iron Lynx Ferrari #9.

Løbet startede i 9,25 lokal tid, så solen hang stadig lavt, hvilket kunne drille i nogle af svingene, på den meget kuperede bane.

Michelin Le Mans Cup Portimao 2021 start
Photo: JJ Media

Der var problemer allerede inden starten. Både ANS Team JSE Management #6 og WTM Powered by Phoenix #11 holdt stille på vej ud på gridden, men begge kørere fik liv i bilerne igen. Dog startede #6 fra pitten.

Pole bilen COOL Racing #37 lavede en kæmpe brøler, da de ikke nåede ud af pitten, inden det var for sent. Antoine Doquin kørte dog stadig ud på banen, men blev beordret tilbage i pitten med det samme – og skulle starte løbet 1 omgang bagude, som straf for ikke at nå at komme på banen.

På selve gridden var der problemer for Team Virage #71, hvor marshals måtte fyre en ildslukker af, på grund af noget meget meget varmt i motorrummet på Ligier raceren. Mekanikerne måtte skubbe den ind i pitten, hvor de holdt stille i løbets første 12 omgange.

Dermed var der 26 biler på selve banen, da løbet startede, og blæste ned mod Sving 1, hvor alle mirakuløst kom igennem. Det gik dog ikke længere end til Sving 3, hvor der var kontakt mellem Grainmarket Racing #20 og Iron Lynx Ferrari #8. Det gav skader på 8’eren, som måtte pitte med en punktering. Kæmpe drama for holdet, som også ville prøve at sikre sig kørertitlen udover teamtitlen i GT3. Derfor var Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 den nye førende i GT3, foran Iron Lynx Ferrari #9.

Iron Lynx Ferrari #8
Photo: JJ Media

Der var kontakt mellem Mühlner Motorsport #21 og Team Virage #16 i Sving 5, hvor Miguel Cristovao i #16 fik snuden op på indersiden af Charles Crews – som spøjst nok var Team Virage kører helt indtil denne weekend.

Det lykkedes WTM Powered by Phoenix #11 at holde fast i føringen, mens Rinaldi Racing #66 var kommet op som toer foran.

Dommerne havde kigget på kontakten mellem Mühlner Motorsport #21 og Team Virage #16, og gav 16’eren en 30 sekunders Stop & Go.

ANS Team JSE Management #6 havde et solospin på egen hånd, hvilket dog ikke betød det helt store, da de alligevel var lå langt bagude.

Racing Spirit of Leman #25 & CD Sport #33
Photo: JJ Media

Der var kontakt mellem Grainmarket Racing #20 og COOL Racing #37, hvor sidstnævnte fik snuden op på indersiden, og det endte med et spin for #20. Dommerne kiggede på sagen, og gav COOL Racing #37 en Drive-through for kontakten.

Kort tid efter var der problemer for COOL Racing #69, som havde et spin på egen hånd, da Maurice Smith kom lidt for hurtigt ind i svinget, og tabte bagenden.

Mühlner Motorsport #18 fik en Drive-through for at have kørt for meget udenfor banens hvide linjer.

Grainmarket Racing #20 holdt fast i gruset i Sving 1, efter nærkontakt med Team Virage #16. Noget som dommerne skulle i gang med at undersøge. Det udløste en Full Course Yellow, for at få Mark Crader løftet fri af løbet.

Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2
Photo: JJ Media

Det udnyttede flere at holdene til at pitte og skifte kører for første gang, selvom det var før tankvinduet egentlig ikke var åbnet, og 1. kørerne endnu ikke havde fået kørt deres minimums køretider.

Da løbet blev givet frit igen, var RLR MSport #15 i front af løbet, da alle de forankørende havde pittet.

Pludselig var der problemer for Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2, som havde kontakt med DKR Engineering #3. Det gav skader på begge biler, men værst for 2’eren som punkterede, og måtte humpe næsten en hel omgang uden luft i alle 4 Michelin dæk. Det sendte dem ned bag Iron Lynx Ferrari #8, men stadig ikke nok til at miste føringen i kørernes mesterskab.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

Mühlner Motorsport #21 tog føringen af løbet, da Charles Crews kom forbi Horst Felbermayr i RLR MSport #15 i Sving 1.

Dommerne gav Grainmarket Racing #20 en Drive-through, for kontakten i Sving 1 med Team Virage #16 – men de kunne dog ikke afsone den, da de allerede var udgået.

Efter alle biler havde pittet første gang, var Phoenix Racing #5 i føring af løbet. De var dog en af holdene, som havde pittet tidligt i løbet, og skulle derfor pitte to gange mere.

Doriane Pin i Iron Lynx Ferrari #9 var førende i GT3 kategorien. Manuela Gostner havde holdt sig ude af problemer i hendes stint, og kunne deror overlade bilen i Pin, med en godt 5 sekunders føring til holdkammeraterne.

RLR MSport #15 fik en 5 sekunders pitstop straf, da de havde ignoreret Blå flag.

Racing Spirit of Leman #25 tog andenpladsen af løbet, da Antoine Jung kom forbi Nicolas Varrone i Rinaldi Racing #66. Nogle omgange senere, skiftede placeringerne igen.

Rigtig mange kørere fik advarsler for Track Limits, og derfor var der stor chance for at der ville blive uddelt flere straffe inden målflaget.

Mühlner Motorsport #21, Team Thor #77, AF Corse #31
Photo: JJ Media

Mühlner Motorsport #18 fik en Stop & Go straf, hvor motoren skulle stoppes, da mekanikerne havde hjulpet bilen afsted under det første pitstop.

Mathias Beche i Phoenix Racing #5 havde efterhånden fået åbnet et 20 sekunders forspring til den efterfølgerne Rinaldi Racing #66, hvor den tidligere LMP1 kører satte den ene hurtigste omgang i løbet efter den anden.

IDEC Sport #17 kæmpede sig stille og roligt fremad i feltet, og nærmede sig top 10 – og

Rinaldi Racing #55 fik en Drive-through for at have forbrudt sig mod Track Limits for mange gange.

Føringen i GT3 skiftede, da Iron Lynx Ferrari #9 mistede føringen til holdkammeraterne i #8, og få sving senere også andenpladsen til Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2. Kort tid efter kom der dog røg fra bagenden af 9’eren, og hun måtte pitte. Der var dog store problemer i motorrummet, hvor der var ild, og der måtte bruges en ildslukker, for at få det slukket. Super super ærgerligt, efter de havde gjort det så godt igennem løbet.

Julien Andlauer i #2 havde mod på mere, og lå Paolo Ruberti i #8 under hårdt pres, i kampen om føringen af GT3 kategorien.

COOL Racing #37 og AF Corse #31 fik alle en Drive-through, da de ikke havde havde respekteret Track Limits.

Phoenix Racing #5
Photo: JJ Media

Iron Lynx Ferrari #8 fik en 1 sekunders Stop & Go straf, da de ikke havde overholdt minimums pitstop tiden, som er beskrevet i reglementet. Det kom frem på skærmen, netop som Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 var på vej udenom Iron Lynx Ferrari #8, men fik et ordentligt skulderskub af Ferrari’en. #2 måtte pitte kort tid efter med skader på bilen, som kostede dem mere tid end 1 sekunders straffen for 8’eren.

En stor del af LMP3 holdene pittede efter brændstof på samme omgang, hvilket var lige ved at give problemer i pitindkørslen.

TS Corse #73 havde et vildt spin i Sving 1, men undgik heldigvis at ramme noget hårdt, og heller ikke blive ramt af nogle konkurrenter.

TS Corse #73 og ANS Team JSE Management #6 fik begge en Drive-through for Track Limits.

Efter alle hold havde pittet sidste gang, var Phoenix Racing #5 ude i front af løbet.

Iron Lynx Ferrari #9
Photo: JJ Media

Rinaldi Racing #66 fik en Stop & Go straf, hvor de skulle stoppe motoren, da den ligeledes havde fået hjælp til at starte ved et tidligere pitstop.

TS Corse #73 var lige ved at blive involveret i et kæmpe uheld, da de ville ind i pitten, for at afsone deres straf, da de ramte sidelæns ind i AF Corse #31. Heldigvis skete der ikke noget alvorligt, og begge kunne fortsætte.

Phoenix Racing #5 med Mathias Beche og Ian Loggie vandt løbet, foran Racing Spirit of Lemans #25 med Jacques Wolff og Antoine Jung #25, og med WTM Powered by Phoenix #11 kørt af Leonard Weiss og Thorsten Kratz.

CD Sport #33 med Adam Eteki og Michael Jensen sluttede løbet på en meget flot 5. plads, i et løb, hvor de endelig undgik problemer, som har plaget dem sæsonen igennem.

Nielsen Racing #7
Photo: JJ Media

Nielsen Racing #7 med Colin Noble og Tony Wells vandt både team- og kørermesterskabet i LMP3 kategorien, foran COOL Racing #69 med Matt Bell og Maurice Smith, og Rinaldi Racing #66 med Nicolas Varrone og Alexander Mattschull.

Iron Lynx Ferrari #8 vandt kørermesterskabet med Paolo Ruberti, mens Nicolas Leutwiler ombord Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 blev sæsonens bedste kører, da han var den eneste kører, der kørte hele sæsonen i GT3, mes Ruberti sprang noget af sæsonen over. Julien Andlauer i #2 sluttede treer i kørernes mesterskab. I teammesterskabet var det #8 foran #2, mens Iron Lynx Ferrari #9 sluttede 3’er.

Det var afslutningen på et utrolig spændende sæson i Michelin Le Mans Cup 2021. Det hele starter igen til april måned, hvor sæsonen starter på Circuit Paul Ricard i Frankrig.

Relaterede nyheder