Cameron og Nasr nye Porsche kørere

Porsche har sikret sig to nye kørere, til deres kommende LMDh program i IMSA WeatherTech SportsCar Championship og FIA World Endurance Championship.

Den tyske bilfabrik har skrevet kontrakt med Dane Cameron og Felipe Nasr, som skal stå for udviklingen af den nye racer.

LMDh konceptet er bygget på en LMP2 racer, hvor de enkelte bilfabrikker får lov til at proppe deres egen motor i, og få udviklet et specielt aerokit til bilerne. Derudover skal alle LMDh bilerne køre med et standard Hybridsystem i bilerne, så de i alt kommer op på at yde 680Hk – det vil sige det samme som Hypercar, som allerede er aktiv i FIA WEC.

Porsche LMDh
Graphics: Porsche Motorsport

Porsche raceren skal bygges af Multimatic, som ligeledes skal levere chassis til Audi.

Cameron vandt IMSA WeatherTech SportsCar DPi mesterskabet for Whelen Engineering i 2016, og for Acura Team Penske i 2019. Nasr var hans afløser hos Whelen Engineering, og vandt titlen i 2018 samt 2021.

Det bliver Team Penske, som skal stå for Porsche programmet i begge serier, men da det allerførste LMDh løb bliver i USA, og Multimatic ligger i Canada, og ikke mindst at Penske er amerikansk – ja, så kommer størstedelen af udviklingen til at foregå i USA.

2022 skal bruges til test, inden LMDh klassen officielt åbner i januar 2023 på Daytona.

Relaterede nyheder