NASCAR kommer til Le Mans

NASCAR og IMSA har annonceret et fælles samarbejde omkring et Garage 56 projekt i forbindelse med 24 timers løbet i Le Mans i 2023.

Sammen med Hendrick Motorsports, kommer den næste generation af NASCAR Cup til at stille op i den franske klassiker med en Chevrolet. Chad Knaus bliver chef for projektet.

Det er ikke første gang, at der kommer til at være NASCAR racere i det franske 24 timers løb. Tilbage i 1976 var der to NASCAR racere med i løbet, som dog ikke havde den store succes.

Chevrolet ZL1 Next Gen
Photo: Nascar Media- Jared C. Tilton/Getty Images

Garage 56 betegnelsen er fra dengang hvor der kun var 55 startende biler på Le Mans. ACO ønskede at påskynde udvikling, og andre teknologier, end hvad man traditionelt set så indenfor Prototype og GT kategorierne. Deltawing var den første i 2012, efterfulgt af Nissans ZEOD program i 2014, som var lidt i samme kategori, men med et hybridsystem på bilen. I 2016 stillede SRT 41 op med en speciel LMP2 racer, som var kontrolleret på både traditionel vis, men også tilpasset Frederic Sausset, som havde fået amputeret dele af begge ben og begge arme. Det program var tilbage i 2021, hvor det var to handikappede kørere, uden funktion i benene, hvilket var Takuma Aoki og Nigel Bailly, mens Matthieu Lahaye kørte bilen på traditionel vis.

Chevrolet Camaro ZL1 raceren kommer til at køre på Goodyear dæk, da det er en mangeårig partner for NASCAR.

Der er indtil videre ikke annonceret nogen Garage 56 biler i 2022.

Relaterede nyheder