ACO nyheder pr juni 2022

Automobile Club de l’Ouest har afholdt deres årlige pressemøde i forbindelse med 24 timers løbet på Le Mans.

Der var flere nyheder, som blev annonceret.

Det blev bekræftet at GTE Pro kategorien lukker efter 2022 sæsonen. Det vidste vi mere eller mindre på forhånd, på nær hvis der var flere bilfabrikanter, som ønskede at fortsætte. Det er der dog ikke, da de i stedet fokuserer imod Hypercar. I stedet skal Am kategorien erstattes af GT3 biler, hvor der skal være en gentleman kører i hver bil.

LMP2 kategorien bliver forlænget, så de nuværende biler kommer til at køre til og med 2024 sæsonen. Herefter kommer der nye biler, som skal køre fra minimum 2025 til 2030. De nuværende biler startede også med en 5-års homologering fra 2017 til 2022, men det er så blevet forlænget to gange.

En af udfordringerne ved LMP2, er at det er grundstenen for LMDh bilerne, ligesom de nuværende er grundstenen for DPi. Da der forventes at skulle bruges en masse til netop de nye LMDh racere, vil ORECA, Dallara, Ligier og Multimatic ikke kunne nå at følge med, hvis der også skulle produceres 30-40 nye LMP2 chassis’er – og det er hvad man minimum skal forvente, såfremt interessen for LMP2 stadig er til stede til den tid. I denne weekend er der 27 til start i 24 timers løbet, plus dem som er i USA, plus de ELMS hold, som ikke deltager i årets løb, plus alle reservebilerne.

LMP2 2025
Graphics: ACO

Introduktionen af Hydrogen biler i 24 timers løbet er blevet skubbet til 2025. ACO er dog glade for at se det nuværende H24 Racing program i Michelin Le Mans Cup, som gennemførte deres første løb på Monza for en måned siden.

Derudover blev det annonceret, at FIA WEC kontrakten med Bahrain er forlænget til 2027. Sakhir Circuit har været på kalenderen lige siden den allerførste FIA WEC sæson i 2012, og har typisk været sæsonfinalen. Dog lå de midt på sæsonen, da der blev kørt på tværs af kalenderårene 2018-19. I 2021 afholdt de endda to løb, da Sebring løbet i marts måned blev aflyst på grund af COVID-19 situationen.

Til sidst blev det annonceret at Tom Kristensen skal være ambassadør for næste års 24 timers løb, hvilket er 100 året for det allerførste afviklede løb på den franske bane. Det betyder at han skal rejse rundt og promovere løbet, ved flere andre løbsweekender.

Relaterede nyheder