Taylor – “Hver gang du kommer tilbage, føles det hele som nyt”

Corvette Racing er tilbage på Circuit de la Sarthe for 22. gang. Desværre er det ikke for 22. gang i træk, da de måtte springe over 2020 på grund af COVID-19 situationen, og de derved ikke ville forlade USA.

2022 er heller ikke noget et normalt år for det amerikanske hold. Traditionelt set plejer de at deltage med to biler i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, men i år har de valgt at dele det op med 1 bil i USA og 1 bil i FIA World Endurance Championship. Baggrunden for det er at de skal køre i GT3 lignende specifikation i USA i GTD Pro kategorien, men stadig skal køre med GTE/GTLM spec på Le Mans. For ikke at komme til Le Mans helt uforberedte på bil- og dæksiden, blev det besluttet at køre med en bil hvert sted.

Jordan Taylor er en del af bil #63, som er den “amerikanske” bil, og han er glad for at være tilbage på Le Mans. Det er hans 8. Le Mans, men det er stadig noget specielt at køre på banen. Vi fik et interview med ham, forud for torsdagens kørsler, og det første spørgsmål var, om han savnede at køre Corvette C8.R modellen i GTE spec?

“Ja, jeg har helt sikkert savnet det. Jeg mener, at den drejning som IMSA reglerne har taget, med ABS og ens Michelin dæk, at så er noget af kanten af bilen pillet væk, i forhold til det som bilen var designet og bygget til. Så fra en kørers synspunkt, giver GTE bilen mere belønning – lidt mere udfordrende. Så det er godt at være tilbage i bilen. Jeg savnede det helt sikker, at køre helt ude på kanen, med en bil som den her, så det er rart at være tilbage.”

GT3 specifikationerne er lidt mere tilegnet de gentlemen kørere, selvom Corvette ikke har eller leverer biler til dem…

“Ja, jeg har altid sagt at ABS fjerner nogle af kørerens evner. Løbene nu, har du et mix af Pro og Am kørere, som faktisk bremser det samme sted, fordi at de ved, at der ikke er nogen egentlig risiko for at køre af banen. Så for mig, fjerner det lidt af det sjove, en smule, ved at have de ekstra hjælpemidler, men det er positivt for IMSA at det har fået deltagerantallet op – at have flere biler, og mere konkurrence. De seneste to år har ikke været fantastiske med tre til fem biler. Så det er rart at have nogle konkurrence tilbage, og at vi er tilbage til rigtig ræs.”

Hvor mange dæk har du flatspottet i denne uge?

(smørret grin fra Jordan)

“Ja, jeg var meget nervøs sidste uge, ved at skulle tilbage til det – jeg vidste ikke hvor lang tid at det ville tage. Men helt ærligt, da jeg sad i bilen, og kørte ud af pitten, tænkte jeg slet ikke over det. Og heldigvis jokkede jeg ikke bare pedalen i bund. Jeg fik seriøst låst hjulene i går aftes, men det var bare min egen fejl, fra at presse alt for hårdt. Men ja, jeg var glad for at jeg ikke skulle bruge alt for lang tid på lære det hele igen.”

Du har været på Le Mans en gang før i C8.R bilen, men du har kørt mange omgange tidligere på banen.

“Hver gang at du kommer tilbage, føles det hele som nyt. Banen ændrer sig så meget gennem ugen, efterhånden som der bliver kørt gummi i banen. Der er altid nogle små detaljer, som de har ændret – Track Limits eller curbs, så det er altid interessant. Det er sådan en lang omgang, så du ser den kun få gange hver dag, så du prøver altid på at udforske grænserne hver eneste session, og sammenligne ved afslutningen på dagen med dine holdkammerater – for at se hvor du taber og hvor du vinder, og hvad du kan arbejde på.”

“Jeg var her første gang i 2012, og så gik jeg glip af  ’18-’19-’20, så jeg har været her en del gange. Men stadig – det er mærkeligt. Hver gang jeg kommer tilbage, føles det som en ny oplevelse, fordi jeg er så vant til at køre ræs i Amerika, og jeg kender de baner så godt – jeg er vokset op der. Så hver gang jeg forlader landet, føles det lidt anderledes.”

Vil du også gerne køre et FIA WEC program, hvis muligt, eller foretrækker du de amerikanske baner?

“Jeg elsker de amerikanske baner, men jeg siger aldrig nej til mere ræs. Jeg synes godt om formatet omkring – den amerikanske stil, hvor vi har Full Course Yellow, og genstarterne. Jeg elsker at vi altid kører dør om dør, og kæmper med de andre. Jeg elsker det aspekt af amerikansk ræs, i og med at vi laver et show engang imellem, hvor du altid føler at du har en chance – selvom du har haft et problem tidligt i løbet, så du kan komme tilbage, og måske have en chance for at vinde.”

Jordan Taylor
Photo: JJ Media

Denne uge, er der 6 direkte konkurrenter i GTE Pro. Hvad tror du omkring chancerne for at ende på podiet? Hastigheden har været god indtil nu.

“Hvis du kigger på gridden, så har alle biler en chance for at vinde, hvis du kigger på line-up og holdene. For os, fokuserer vi bare på vores egne ting, og vi er blevet overrasket over, vores placering på resultatlisterne, hver eneste session. Bilen føles rigtig god – sidste år var første gang med denne bil – så vi tog naturligvis hjem og arbejdede meget i simulatoren, for at finde forbedringer. For da vi var her sidste år, havde vi ikke vildt meget tid til at udvikle, så fra dengang til nu, har vi lavet nogle store ændringer, og det er en stor tidsmæssig fordel på banen.”

Hvor mange dage har du kørt i GTE spec bilen siden sidste år?

“Jeg har haft to dage i den siden sidste år. Jeg køre en dæktest på Sebring, efter 12 timers løbet, og det er alt hvad jeg har kørt i GTE’en. Så det var lidt svært at komme tilbage denne uge, men heldigvis er vi hurtigt oppe i fart igen.”

Skifter cockpittet meget fra den ene specifikation til den anden?

“Den eneste ting som ændrer sig er WEC flag signal systemet – i IMSA har vi ikke sådan noget. Det er en ting. Slow Zones er anderledes, og så er der nogle knapper, som er anderledes. Men udover det, er det ret ens. De sendte en 20 siders manual til os, med alle knapperne, som vi skulle lære. Du lærer en side, og spørger så på radioen – hvad er den her knap til? – du lærer aldrig nok, fordi der altid er noget nyt og anderledes.”

Corvette #63 kvalificerede sig i anden position, lige ved siden af deres holdkammerater i 64’eren, som snuppede Pole Position. Jordan Taylor deler bilen med sin faste IMSA makker Antonio Garcia, plus Nicky Catsburg, som hjælper til ved langdistanceløbene.

Relaterede nyheder