Endnu en dansker i Indycar

I 2023 kommer der endnu en dansker til start i NTT IndyCar Series.

Udover Christian Lundgaard hos Rahal Letterman Lanigan Racing, skal dansk-amerikanske Benjamin Pedersen køre for AJ Foyt Racing.

Pedersen har skrevet en flerårig aftale med holdet, som har været en fast del af den amerikanske Indycar scene gennem årtier.

Den 23-årige racerkører kommer fra to sæsoner i Indy Lights, hvor han hentede sin første Pole og sejr tidligere på måneden i Portland, men derudover havde 10 andre podieresultater.

Benjamin Pedersen
Photo: Indycar.com

Han fik den første test i Indycar for et par måneder siden, og har siden da været omkring holdet på løbsweekenderne, hvor han har fulgt med i det omfang, at han ikke selv sad i en racerbil.

Den næste test for danskeren bliver til januar, hvor de skal til at forberede sig på 2023 sæsonen, som starter i marts i St. Petersburg, Florida.

Benjamin Pedersen er født i København, men voksede op i Seattle.

Hans racerkarriere er primært foregået i Amerika, men han har haft en afstikker til Britisk F3.

Udover Lundgaard og Pedersen, er der også danske aner hos den dobbelte Indycar mester Josef Newgarden, hvis mor er dansker. Newgarden har dog altid kun haft amerikansk statsborgerskab, på trods af der stadig bor noget familie i Danmark.

NTT IndyCar Series 2023 starter den 5. marts på gaderne i St. Petersburg.

Relaterede nyheder