Harvey ryger ud af RLL

Jack Harvey er ikke længere en del af Rahal Letterman Lanigan Racing i NTT IndyCar Series.

Englænderen har haft et par skuffende sæsoner for holdet, som han ellers kom til efter 2021 sæsonen, hvor han brød med Meyer Shank Racing, for at tage et skridt op af stigen, i følge ham selv. Han har dog aldrig rigtig ramt tonen hos RLL, som har haft et par sæsoner, hvor det også virkelig har knebet med resultaterne for holdets to andre kørere, Graham Rahal og Christian Lundgaard. Tendensen har dog været, at Harvey ofte var 2. eller sågar 3. kører hos RLL, og især debutanten Lundgaard har ført an, og givet to Pole Positions og en sejr til holdet i 2023.

Harvey bliver erstattet af Conor Daly, når der skal køres på World Wide Technology Raceway om halvanden uge. Det bliver 3. hold i år, at amerikaneren skal køre for – bare i Indycar serien. Han startede sæsonen hos Ed Carpenter Racing, som valgte at fyre ham midt på sæsonen. Så blev han ringet op af Meyer Shank Racing, som afløser for Simon Pagenaud i Mid-Ohio samt på ovalen i Iowa, og nu altså for RLL.

Jack Harvey
Photo: Indycar.com

Dermed får han en imponerende statistik, som næppe bliver slået i nærmeste fremtid – hvis nogensinde. Når han triller ud på WWTR, bliver det for det 8. ud af 10 Indycar hold på gridden. Han startede hos A J Foyt Enterprises, og skiftede til Dale Coyne Racing, og blev afløser for James Hinchcliffe hos Schmidt Peterson Motorsports, da canadieren havde hans alvorlige ulykke på Indianapolis Motor Speedway.

Sæsonen efter var han tilbage hos Dale Coyne Racing, efterfulgt af en sæson hos A J Foyt Enterprises. Og så gik det hurtigt. I 2018 kørte han for både Dale Coyne Racing og Harding Racing, hvilket gik over til at være Andretti Autosport, Carlin, og Arrow Schmidt Peterson Motorsports i 2019. I 2020 var han ovalkører hos Carlin igen, som afløser for Max Chilton, og kørte de andre løb for Ed Carpenter Racing, hvilket også gjorde sig gældende i 2021. Hele 2022 sæsonen foregik hos ECR, foruden den første halvdel af 2023.

Stoledansen i NTT IndyCar Series 2024 betyder muligvis, at Jack Harvey har kørt sit sidste løb i serien. Hans navn bliver i hvert fald aktuelt ikke nævnt hos andre hold.

Løbet på World Wide Technology Raceway – eller i gammel tale, Gateway – køres søndag den 27. august 2023.

Relaterede nyheder