18 biler tilmeldt Bahrain Rookie test

Den efterhånden traditionsrige Rookie test i FIA World Endurance Championship får 18 deltagende biler i 2023.

Visse biler SKAL deltage i testen. Hvis man vinder mesterskabet i sin klasse, skal man stille bilen til rådighed om søndagen efter sæsonfinalen, hvor 3 udvalgte kørere af FIA WEC organisationen får mindst 30 omgange i en specifik bil.

Men andre hold bruger dagen til at teste eventuelle kørere til 2024 sæsonen, uanset om de overvejer at hyre dem, eller om der allerede er en kontrakt mellem parterne.

Hos Cadillac Racing får Nicolas Varrone muligheden, foruden Kyffin Simpson, der som nyudnævnt vinder af ELMS LMP2 mesterskabet, også har kontrakt med Chip Ganassi Racing i NTT IndyCar Series – og måske en lille opvarmning om 3. kører til 24 timers løbet i Daytona, og/eller 24 timers løbet i Le Mans 2024. Varrone har kørt for Corvette Racing gennem 2023 sæsonen i FIA WEC, hvor han allerede er udnævnt som mester i GTE kategorien.

Floyd Vanwall Racing Team har deres faste kører Esteban Guerrieri plus Job van Uitert, som skal prøve en Hypercar for første gang, efter at have kørt LMP2 siden 2019.

Porsche Penske Motorsport stiller med en bil, hvor den nyudnævnte DTM mester Thomas Preining skal køre. Der er stadig et ledigt sæde, og om det går til en af de faste, eller en helt anden, er stadig et åbent spørgsmål.

Toyota Gazoo Racing har valgt Jose Maria Lopez som fast kører, mens Josh Pierson er blevet udvalgt som den unge kører, som skal prøve en Hypercar for første gang. Dertil kommer Jack Hawksworth og Ben Barnicoat, som får lov til at prøve Toyota’s Hypercar af, som gevinst for at vinde GTD Pro mesterskabet i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Hertz Team JOTA giver Pietro Fittipaldi en prøvetur i deres Hypercar, efter brasilianeren har kunne beundre den fra den anden side af garagen, fra holdets LMP2 racer. Han er eneste navngivne kører indtil nu for dem.

Ferrari AF Corse giver Lilou Wadoux en prøvekørsel i deres 499P, efter den unge franskmand har kørt GTE Am gennem 2023 sæsonen, og tidligere kørte LMP2 i 2022. Derudover får Robert Schwartzman lov til at køre bilen – noget som han vist allerede har gjort under de private testsessioner. Han har været en del af deres GT3 program i GT World Challenge serierne i år.

Peugeot TotalEnergies tester med begge biler, med henholdsvis Mikkel Jensen og Stoffel Vandoorne plus Malthe Jakobsen for andet år i træk får lov til at prøve bilen i forbindelse med Rookie testen.

Proton Competition giver Rene Binder og Julien Andlauer muligheden for at køre en Porsche Hypercar. Tiden må vise om det er en engangsforestilling eller en mulig lineup for 2024.

JOTA #38 Bahrain 2022
Photo: JJ Media

Prema Racing takker af som LMP2 hold med at teste PJ Hyatt, Harry Tincknell, og Paul-Loup Chatin. Hyatt har kørt i Rexy gennem 2023 sæsonen i GTE og GTD, men holdet udvider med en LMP2 racer i IMSA serien, og så kan prøve sådan en af allerede i Bahrain, når han nu alligevel er der. Tincknell har været inde og ude af prototyper, og får en tur mere i den, mens Paul-Loup Chatin har en lang erfaring i ELMS med LMP2 racere, foruden han vandt LMP2 mesterskabet i 2023 ved siden af Ben Keating.

United Autosports giver Daniel Schneider en test – men han kender allerede LMP2 bilen fra ELMS i 2023.

JOTA har ikke sat navn på, hvem der skal teste deres LMP2 racer.

Inter Europol Competition har indtil videre kun nævnt Clement Novalak som kører, så der er plads til flere.

Team WRT har ikke navngivet deres kørere endnu, men er i spil til at vinde mesterskabet, så måske bliver det der at Nicolas Varrone skal teste. Hvis han ellers kan rive sig fri at hans Hypercar test. Inter Europol Competition og United Autosports er de to andre mulige vindere af LMP2 mesterskabet.

GTE kategorien får de sidste omgange med 4 deltagende biler.

AF Corse giver Christoph Ulrich de sidste omgange. Ulrich har tidligere kørt både ELMS og Le Mans ombord Ferrari’s GTE racere, så han får æren af de sidste omgange.

Corvette Racing skal give mindst 30 omgange til Antoine Doquin, mens Nicky Catsburg skal være hans guide gennem dagen.

AF Corse tester Nicola Marinangeli, som har kørt både formelbiler og GT biler på det seneste, og nu får han lov til at teste en GTE bil.

Sidst man ikke mindst får Lorenzo Patrese, søn af Ricardo Patrese, lov til at teste en Ferrari 488 GTE. Efter at have kørt F4, skiftede han over i GT ræs, som primært har været i Audi R8 GT3 racere indtil nu.

Rookietesten køres søndag den 5. november 2023 på Sakhir International Circuit i Bahrain.

Relaterede nyheder