Robb og Ferrucci bekræftet hos AJ Foyt

A. J. Foyt Enterprises har bekræftet deres to kørere til 2024 sæsonen i NTT IndyCar Series.

Santino Ferrucci fortsætter hos det amerikanske hold, hvilket bliver den anden fulde sæson i bil #14. Ferrucci er en kører som dele vandene. Han er meget hurtig, især på ovalerne. Men han tager også mange chancer, og det er noget som de andre kørere hader ham for, da de syntes at det er for risikabelt. Han er også kommet med udtalelser i medierne og omkring holdkammerater, som er meget kontroversielle, og fik ham fyret som reservekører hos HAAS F1 Team.

Men han er også en af dem, som har kørte holdets bedste resultat hjem i Indy 500, hvor han sluttede 3’er i 2023 løbet, hvilket var den bedste placering i løbet siden Kenny Bräck’s sejr i 1999, og Tony Kanaan’s 3. plads på World Wide Technology Raceway i 2019.

Santino Ferrucci
Photo: Indycar.com

Sting Ray Robb kommer til holdet fra Dale Coyne Racing, hvor han debuterede i 2023, og havde mange mange problemer, som ikke altid var hans skyld. Eksempelvis blev bilen beordret i pit i forbindelse med det ene løb på Iowa ovalen, da mekanikerne sendte bilen på banen, selvom de vidste at en hjulmøtrik ikke var spændt på bilen. Det var kun en af de mange fejl, som skete i pitten, og som Robb ikke havde indflydelse på.

Robb kommer til holdet med en kæmpe sponsorpakke, som angiveligt skulle være på 9 millioner dollars – mere end rigeligt til at køre en sæson i Indycar. Han skal køre i bil #41.

Sting Ray Robb
Photo: Indycar.com

Der er til gengæld dramatik omkring en 3. kører på holdet. Danske Benjamin Pedersen havde forventet at have en flerårig aftale med holdet, men ser indtil videre ikke ud til at være en del af 2024 besætningen. Men det skal ham og holdet havde tid til selv af finde ud af – og melde noget ud, når de er klar.

NTT IndyCar Series 2024 starter den 10. marts i St. Petersburg, Florida.

Relaterede nyheder