WRT sætter navn på LMGT3 kørere

BMW M Team WRT har sat navn på de seks kørere, som skal køre i holdets LMGT3 biler i FIA World Endurance Championship 2024.

Det belgiske hold stiller op med Valentino Rossi, Maxime Martin, og Ahmad Al-Harthy i bil #46, mens Augusto Farfus får Sean Gelael og Darren Leung med i bil #31.

Rossi’s navn stod allerede på startlisten, da den blev offentliggjort i november måned. Den mangedobbelte MotoGP mester har de seneste sæsoner kørt for WRT i GT World Challenge i en BMW M4 GT3, og var faktisk også til start i Road To Le Mans løbet, som er supportløb til det store 24 timers løb i Le Mans, hvor han vandt det ene af løbene i 2023.

Martin har været BMW kører on-off i de seneste år. I mange år kørte han hos Marc VDS holdet, inden han blev Aston Martin fabrikskører i nogle sæsoner. Da de skar lidt ned på aktiviteterne efter 2021, skiftede han tilbage til BMW, hvor han hurtigt blev tilknyttet WRT. Han har flirtet lidt med prototyper, men i FIA WEC 2024 bliver opgaven altså ombord en LMGT3 racer.

Ahmad Al-Harthy har også en Aston Martin forbindelse. De seneste 9 sæsoner har han kørt en bil fra det britiske mærke. Om det så var i GT World Challenge eller i European Le Mans Series, eller senest i FIA WEC. Hans bedste resultat i FIA WEC er en 3. plads på Spa Francorchamps i 2023, og har ellers vundet i alle kategorierne optil.

Team WRT #46
Photo: JJ Media

Augusto Farfus kan start fejre 20 års jubilæum som BMW fabrikskører. Brasilianeren kom til holdet fra Alfa Romeo i World Touring Car Championship, og kørte herefter i WTCC indtil serien skiftede reglement, og BMW trak sig fra den. Siden da har den stået på GT3 ræs rundtom i verden, mens hans 2023 opgave var i IMSA WeatherTech SportsCar Championship ombord BMW M Team RLL’s LMDh racer.

Sean Gelael er blevet udnævnt som BMW ambassadør i hjemlandet Indonesien. Med en baggrund indenfor formelbiler, hvor han har taget hele turen op gennem GP3, GP2/Formel 2, og var testkører for Toro Rosso, inklusiv nogle fredagstests i Formel 1. Han skiftede herefter til Team WRT i LMP2 klassen, hvor han har kørt de seneste sæsoner. Han har dog også været aktiv i GT3 klasser rundt om verden, og så har han den store fordel, at han stadig er Sølvkører, hvilket er et krav i LMGT3 klassen, ligesom det var i LMP2.

Darren Leung er 31’erens Bronzekører. I øjeblikket er han aktiv i Asian Le Mans Series, men har også kørt Britisk GT, og forskellige Ginetta serier i Storbrittanien. Han har kørt nogle sejre hjem i løbet af årene, men FIA WEC bliver noget helt helt nyt for ham, så han har mange nye baner, og mange ny konkurrenter at lære i løbet af 2024.

FIA WEC 2024 starter med testkørsler i Qatar om 3 uger, inden sæsonens første løb køres den 2. marts på selvsamme Lusail International Circuit.

Relaterede nyheder