Alpine viser bil og kørere

Alpine Endurance Team har vist farverne og kørerne frem til offentligheden, forud for FIA World Endurance Championship 2024 sæsonstarten.

Den helt nye Alpine A424 er bygget efter LMDh reglementet, og skal deltage i Hypercar kategorien i FIA WEC. Såfremt holdet ønsker at deltage i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, har bilen også teknisk set mulighed for at køre i GTP, men skal først igennem lidt tilpasninger og tests, for at må deltage i den amerikanske sportsvognsserie, ligesom det gælder alle andre fabrikanter.

Alpine Endurance Team #35 & #36
Photo: Alpine

Samtidig er kørersammensætningen i de to biler blev offentliggjort.

I bil #35 skal Charles Milesi, Paul-Loup Chatin og Ferdinand Habsburg dele sædet, mens Matthieu Vaxiviere, Nicolas Lapierre og Mick Schumacher skal køre holdets bil #36.

Derudover har holdet annonceret at Jules Gounon er ny reservekører for holdet, og han skal være en aktiv del af videreudviklingen af raceren. Gounon har ellers en GT baggrund, hvor han i flere år har kørt for Mercedes. Inden da var han blandt andet Bentley kører, men fik sit sportslige gennembrud i ADAC GT Masters ombord en Callaway Corvette.

Alpine A424
Photo: Alpine

Mens chassiset er udviklet af ORECA, er motoren fra Mecachrome, som har en baggrund fra Formel 2 motoren, men er blevet videreudviklet med hybridsystemet, som skal bruges i alle LMDh racere. En 6-cylindret motor, som kan yde optil 675hk, når ikke den elektriske del af drivlinjen er aktiv.

Holdet skal drives af samme grundstamme, som de seneste år har drevet en LMP1 og LMP2 racer for Alpine mærket, som hører under Renault. Philippe Sinault, stifter er Signatech, skal være teamchef for holdet, mens Bruno Fabin, som nogle måske kan huske fra Peugeot tiden fra 2007-2012, er Vice Præsident for hele Alpine programmet, som også indbefatter Formel 1 holdet, som kommer til at køre med samme grund design.

FIA WEC 2024 sæsonen starter om 2 uger, med Prologen i Qatar, inden den første løbsweekend køres på selvsamme lokation den 2. marts.

Relaterede nyheder