UA har ELMS kørerne på plads

United Autosports har fået styr på de i alt ni kørere, som skal køre European Le Mans Series for dem i 2024.

Bil #22 bliver Ben Hanley, Marino Sato samt Filip Ugran.

Bil #23 skal køres af Paul Di Resta, Fabio Scherer, samt Bijoy Garg.

Mens de #22 og #23 skal deltage i Pro delen af LMP2, skal bil #21 køre LMP2 Pro/Am med Daniel Schneider, Andy Meyrick og Oliver Jarvis.

Hanley og Sato har begge kørt for UA i tidligere sæsoner, mens Ugran er ny på holdet. Han kørte for Prema Racing i FIA WEC i 2023, og har tidligere haft et par starter for Algarve Pro Racing i ELMS i 2022 sæsonen. Den 21-årige rumæner kender derfor allerede ORECA 07 Gibson raceren, men har endnu sin første sportsvognssejr eller podie til gode. Alligevel har sølvkøreren bevist sit værd, til at blive ringet op af UA.

United Autosports USA #21
Photo: JJ Media

Di Resta har været tilknyttet UA i mange år, mens Scherer kørte FIA WEC for dem i 2021. De sidste par sæsoner er foregået hos Inter Europol Competition, hvor den største triumf var Le Mans sejren i 2023, på trods af en brækket fod hos schweizeren, da hans fod blev kørt over af en Corvette i forbindelse med dagens første køreskifte i pitten. Han bed dog smerterne i sig, og gennemførte 24 timers løbet, og kunne herefter humpe ud på podiet – inden han tog på hospitalet, hvor lægerne hurtigt konstaterede et brud.

Ny på ELMS holdet er Bijoy Garg. Amerikaneren debuterede for holdet på Daytona for halvanden uge side, og har haft en hurtig opstigning gennem de forskellige klasser. I 2019 kørte han Formula Pro USA, hvilket blev til Formel 4 og USF 2000 i 2021, inden han hoppede i en LMP3 racer i 2023 i både Asian Le Mans Series samt IMSA. Han vandt IMSA VP Racing Sportscar Challenge for JR III Racing, som han også havde tre starter for den store IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvor det blev til en enkelt sejr for den nu 21-årige racerkører. JR III Racing og UA har en aftale om at drive IMSA holdet i 2024, og det nyder Garg altså godt af.

I bil #21 har vi Daniel Schneider og Andy Meyrick for anden sæson i træk, mens de får Oliver Jarvis med i raceren, i stedet for Schneiders landsmand Nelson Piquet Jr. Jarvis er lidt af en UA veteran, hvor han tidligere har kørt FIA WEC og ELMS. Dermed får Schneider og Meyrick en utrolig erfaring LMP2 kører med i bilen, som har prøvet det meste i ikke kun ORECA 07 Gibson raceren, men også tidligere hos Audi i LMP1 tiden eller Mazda i DPi tiden.

European Le Mans Series 2024 starter den 14. april på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spanien.

Relaterede nyheder