111 kørere klar til Qatar

FIA World Endurance Championship har offentliggjort deltagerlisten til åbningsløbet i 2024 sæsonen.

Sæsonen starter om halvanden uge, når der køres to dages Prolog på Lusail International Circuit i Qatar, forud for åbningsløbet weekenden efter.

Størstedelen af kørerne havde holdene offentliggjort på forhånd, efter deltagerlisten blev frigivet i slutningen af november måned. På det tidspunkt skulle hvert hold kun sætte officielt navn på en kører per bil, og så er resten af navnene kommet efterhånden.

Det sidste hold til at bekræfte kørerne var Proton Competition #99 med deres private Porsche 963 Hypercar. Harry Tincknell stod på holdkortet fra start af, og han skal i år dele sædet med Neel Jani for andet år i træk, samt Julien Andlauer, som skifter op fra en GT rolle til prototype ræs. Franskmanden har de seneste par måneder deltaget for holdet i Asian Le Mans Series i en LMP2 racer, ligesom han testede for holdet efter FIA WEC sæsonfinalen i Bahrain i Rookietesten.

De 111 kørere fordelt i 37 biler er dog ikke nødvendigvis låst fast for hele sæsonen.

I Cadillac Racing #2 er Alexander Lynn og Earl Bamber de to faste kørere, mens 3. sædet kommer til at rotere mellem Sebastien Bourdais og Renger van der Zande i starten af sæsonen. De to skal køre fuld IMSA sæson, og mon ikke også at holdet pønser på en ekstra bil til 24 timers løbet i Le Mans, ligesom de gjorde i 2023.

Netop IMSA serien er interessant, for der er nogle datosammenfald, hvor den næste afdeling på Imola falder sammen med Long Beach weekenden. Det betyder at førnævnte Tincknell har forpligtelser begge steder – men her vægter Ford programmet i IMSA højere end et privatprogram i FIA WEC. Om Proton her vælger at køre med kun 2 kørere, eller om de inviterer en ny 3. kører, må tiden vise.

Senere på året kommer der et sammenfald med Formel E, hvor andre kørere også skal være to steder på samme tid. Vi får at se, hvad de vælger, når tiden nærmer sig.

6 Hours of Spa Francorchamps 2023 start
Photo: JJ Media

Vi har 7 danske kørere med i år, fordelt på 4 i Hypercar og 3 i LMGT3 kategorien.

Oliver Rasmussen starter sin 3. sæson for JOTA holdet, men er nu kommet op i Hypercar kategorien i en Porsche 963. Her får han intet mindre end 2009 Formel 1 Verdensmesteren Jenson Button som holdkammerat samt Phil Hanson, som kommer til holdet fra United Autosports, hvor han vandt en ELMS og FIA WEC LMP2 titel, foruden 24 timers løbet i Le Mans. Med 18 andre Hypercars på banen, bliver der hård kamp om podiepladserne.

Nicklas Nielsen fortsætter hos Ferrari AF Corse #50, hvor han skal forsøge at forbedre 3. pladsen i mesterskabet fra 2023 med 499P modellen, med to podiepladser i løbet af sæsonen. Han får igen Miguel Molina og Antonio Fuoco som holdkammerater.

Michael Christensen i Porsche Penske Motorsport #5 skal forsøge at jagte den første podieplads i Hypercar kategorien, efter han startede sæsonen på podiet i IMSA i GTD Pro kategorien. Han fortsætter i FIA WEC med Fred Makowiecki mens Matt Campbell skifter over fra at være permanent IMSA GTP kører til fast mand på 5’eren i FIA WEC.

Mikkel Jensen fortsætter i sin rolle hos Peugeot TotalEnergies i bil #93. Han fortsætter endnu en sæson med Jean-Eric Vergne, mens Nico Müller er flyttet over fra søsterbilen. 9X8 raceren starter Qatar weekenden i samme konfiguration som 2023, men rygtet går på at der kommer en mindre bagvinge på raceren til resten af sæsonen.

I LMGT3 fortsætter Michelle Gatting hos Iron Dames, som nu deltager med en Lamborghini Huracan GT3 Evo2 i FIA WEC. Sarah Bovy tager endnu en sæson som Bronzekører, mens Doriane Pin vender tilbage fra LMP2 raceren, til at skulle køre fuld sæson i LMGT3 kategorien. Derudover kører den unge franskmand også formelbiler, hvor hun i forgangene weekend tog en sejr i F4 UAE mesterskabet.

Mikkel Overgaard Pedersen skifter Porsche raceren ud med en spritny Ford Mustang for Proton Competition. Dermed fortsætter han for det samme hold som han kørte for i 2023, men får nu Giorgio Roda og norske Dennis Olsen med i raceren. Roda har på det seneste også kørt LMP2 i Asian Le Mans Series, ligesom han skal gøre det i European Le Mans Series 2024. Olsen har også en masse Porsche erfaring, men er blevet ny Ford fabrikskører til denne sæson. Så det kan godt blive et ekstremt hurtigt trekløver, ombord #88.

Sidst men ikke mindst har vi Marco Sørensen tilbage i FIA WEC. Nordjyden vandt GTE Am kategorien i 2022 – efter at have vundet 2 GTE Pro titler i 2016 og 2019/20 – men kørte IMSA i 2023. Han kører nu for D’Station Racing i bil #777, hvor han får to FIA WEC debutanter som holdkammerater, i form af Erwan Bastard og Clement Mateu. Det bliver interessant at følge de tre kørere, og hvor hurtigt at de lærer den helt nye Aston Martin Vantage GT3 racer at kende.

Hele listen med de deltagende kørere i Qatar kan ses her.

Relaterede nyheder