Stor bøde til Vista AF Corse

Vista AF Corse har fået en stor bøde i forbindelse med åbningsløbet i FIA WEC, som blev kørt den 2. marts 2024.

Bøden er på grund af at holdet har medbragt for meget teknisk personel til løbet.

Der er en begrænsning på maksimalt 14 personer pr bil i GT3 kategorien – dog med 2 mere tilladt i forbindelse med de tre første løb i 2024 sæsonen.

Her skal hvert hold indsende en liste med hvilke personer, som de nominerer som teknisk personel, og hvem der er i deres catering, PR osv. for deres hold hver weekend.

Her var 3 personer på en liste, som WEC organisationen ikke kunne godkende, da der så var for mange personer på holdet. Herefter blev der sendt en opdateret liste, hvor to af de tre navne nu var fjernet – men den liste kunne heller ikke godkendes, da der stadig stod en ingeniør på listen over ikke-tekniske personer.

Under løbet, kiggede FIA sportslige deligerede forbi holdets tekniske område i pitten samt villa området på banen, og her blev de tre personer fundet sidende med hver deres laptop, og kigge på live data fra bilerne. Det blev de konfronteret med, da de ikke havde de orange armbånd på, som teknisk personel altid skal have, og de kom med en undskyldning om, at de ikke var en del af driften af bilen, selvom der tydelig var telemetri fra bilerne på deres laptops.

Den forklaring godtog den sportslige deligerede ikke, og de blev indberettet til dommerne.

På et tidspunkt var der mistanke om at de tre personer var involveret i driften af de tre Hypercar racere, men det viste sig at det kun var omkring LMGT3 bilerne #54 og #55.

Vista AF Corse Ferrari #54
Photo: FIA WEC

Over de seneste uger, har der været flere afhøringer af teamchefer og andet team personel, som er kommet med nogle forklaringer, som dommerne ikke kunne godkende – eller de vurderede var direkte løgne.

Derfor er Vista AF Corse idømt en bøde på 60.000 Euro for regelbrug, hvoraf de 30.000 Euro skal betales omgående, og det resterende beløb er gjort betinget, såfremt de forbryder sig mod visse regler i reglementet i resten af 2024.

FIA og ACO har stor fokus på at holde udgifterne under kontrol, og det er derfor at der er indført personalebegrænsninger – især når man er på VM niveau, da visse hold har adgang til meget større midler end andre, og dermed kunne have en konkurrenceforvridende fordel.

Relaterede nyheder