Dansk islæt hos Team Project 1

Team Project 1 får igen en dansker med på holdet i FIA World Endurance Championship.

Mikkel O. Pedersen skal køre for det tyske sportsvognshold i deres Porsche 911 RSR med startnummer #46.

Den 24-årige dansker har allerede kørt tusindvis af kilometer ombord det tyske sportsvognsmærke. Han debuterede i 2013, og har sidenhen kørt flere forskellige klasser i både Danmark og norden, inden han skiftede til Porsche Mobil 1 Supercup, som han deltog i fra slutningen af 2015 til og med 2019, inden de seneste par sæsoner er forgået i GT World serien rundt i Europa.

De seneste par sæsoner har han kørt for det italienske Dinamic Motorsport i en GT3 racer, så GTE raceren bliver noget lidt mere avanceret, men hastighedsmæssigt, meget tæt på at være identisk, dog uden hjælpemidler så som ABS.

Team Project 1 Porsche #46
Photo: JJ Media

Team Project 1 #46 bliver et ud af 13 startende biler i GTE Am kategorien, hvor deres nærmeste konkurrenter bliver holdkammeraterne i #56, som er de nykårende Asian Le Mans Series GT mestre fra Inception Racing, som i år har købt bil #56 til deres FIA WEC og Le Mans program.

Indtil nu har Matteo Cairoli været den eneste kører, der har været skrevet på holdkortet i bil #46, men det bliver Rodrigo Sales, som bliver 3. Kører på bilen. Sales er nykåret Asian Le Mans Series mester for Nielsen Racing i LMP2. Det betyder dog også, at Sales skal køre LMP2 på Le Mans, i stedet for denne GTE Am bil.

24 timers løbet i Le Mans er en del af FIA WEC sæsonen, og dermed bliver Mikkel Overgaard Pedersens helt store mål opfyldt i 2022.

Tidligere har danske David Heinemeier Hansson kørt en halv FIA WEC sæson for holdet, i efteråret 2019.

Den første afdeling af FIA World Endurance Championship 2022 starter allerede om to uger, når der køres Prolog den 12. og 13. marts på Sebring International Raceway, efterfulgt af 1000 Miles løbet fredag den 18. marts på selvsamme bane.

Relaterede nyheder