Dansk-brasiliansk trio hos JOTA

JOTA har offentliggjort de tre kørere, som skal forsøge at forsvare FIA World Endurance Championship LMP2 titlen i 2023 sæsonen.

Oliver Rasmussen fortsætter hos holdet, mens han får David Heinemeier Hansson og Pietro Fittipaldi som holdkammerater.

Rasmussen kørte for holdet i 2022 sæsonen, hvor det helt store højdepunkt var 3. pladsen ved 24 timers løbet på Le Mans banen, fulgt op med endnu et podie ved 6 timers på Fuji.

DHH har tidligere kørt for JOTA, endda af to omgange. I 2018 var han til start ved 24 timers løbet i Le Mans under Jackie Chan DC Racing navnet, som JOTA drev gennem flere sæsoner. JCDC havde vundet en masse startpladser ved hjælp af Asian Le Mans Series titler, og derfor var han hurtig til at købe sig en plads i en Ligier. I foråret 2019 bød muligheden sig igen, hvor det blev til tre løb under JCDC navnet, men her var det i en noget mere konkurrencedygtig ORECA – faktisk så konkurrencedygtig at de vandt det første løb.

JOTA #28
Photo: JJ Media

I 2022 sæsonen var DHH tilbage i en LMP2 racer, efter et par sæsoners pause, og her var han holdkammerat med Pietro Fittipaldi hos Inter Europol Competition i European Le Mans Series. Selvom en Le Mans startplads ikke er selvskrevet som ELMS hold, fik bilen alligevel plads ved det store løb, som dog ikke blev nogen succes for holdet. Det lykkedes dem at vinde på Spa Francorchamps senere på året, hvor Fabio Scherer var 3. mand. Scherer tager til IMSA og kører i år, og dermed er vejen banet for en dansk-dansk-brasiliansk kombi.

Pietro er en del af Fittipaldi klanen indenfor motorsport. Han har efterhånden kørt mange sportsvognskilometer, selvom han er test- og reservekører for HAAS F1 Team, hvor det blev til en enkelt start tilbage i 2020 sæsonen, efter Romain Grosjean havde et voldsomme uheld i Bahrain. Den rolle fortsætter også i 2023 – hvor han sjovt nok også har en dansker som holdkammeret, i form af Kevin Magnussen.

JOTA vandt 2022 titlen med Antonio Felix da Costa, Will Stevens og Roberto Gonzalez, inklusiv sejr ved 24 timers løbet i Le Mans.

Åbningsløbet i FIA World Endurance Championship køres på Sebring International Raceway den 17. marts, med testkørsler i ugen optil 1000 Miles løbet.

Relaterede nyheder