De 62 biler på Le Mans 2023 – opdateret

Jubilæumsudgaven for det første 24 timers løb i Le Mans, kommer til at tælle 62 biler på startgridden.

Det er 100 år siden at den første udgave af løbet blev kørt, og det vil blive fejret på behørig vis, når 24 timers løbet afvikles den 10.-11. juni 2023.

Deltagerlisten er netop offentliggjort, og det er en af de mest interessante i mange år, da der er hele 16 biler i topkategorien, som hedder Hypercar. Det bliver en god blanding af LMH biler og de helt nye LMDh biler.

Porsche bliver repræsenteret med hele 4 biler, mens Cadillac har 3 med. Toyota Gazoo Racing, Ferrari AF Corse, Peugeot TotalEnergies, og Glickenhaus får to biler med hver. Dertil kommer en enlig Floyd Vanwall Racing Team, med deres helt nye LMH racer.

Udover de sædvanlige biler i FIA WEC, får Cadillac Racing, Action Express Racing og Glickenhaus en ekstra bil med i løbet.

Proton Competition når desværre ikke at få leveret deres Porsche 963, så derfor er de ikke med til løbet.

Vi har Michael Christensen med som en af kørerne for Porsche Penske Motorsport, Nicklas Nielsen for Ferrari, ligesom Mikkel Jensen skal køre for Peugeot TotalEnergines. Alle tre kører fuld sæson i FIA WEC.

I LMP2 kategorien har vi 24 tilmeldte.

Der er to biler fra United Autosports, Prema Racing, Inter Europol Competition, Alpine Elf Team, COOL Racing, og Team WRT. Resten af feltet bliver 1-bils hold fra Tower Motorsport, i form af deres Jim Trueman titel i IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Vector Sport og JOTA Sport har en bil med hver, som deltagere i hele FIA WEC sæsonen.

Fra ELMS har vi Algarve Pro Racing, Nielsen Racing, Duqueine Team, IDEC Sport, AF Corse og Racing Team Turkey. Dertil kommer Panis Racing, som sluttede toer i LMP2 kategorien i ELMS i 2022.

DKR Engineering og GRAFF Racing har vundet deres startpladser i form af LMP2 og LMP3 titlerne i det netop afholde Asian Le Mans Series.

Med danske øjne, har vi Oliver Rasmussen og David Heinemeier Hansson ombord JOTA #28, som kører fuld sæson i FIA WEC sammen med Pietro Fittipaldi. Malthe Jakobsen skal køre sit første 24 timers løb i Le Mans, efter han har deltaget i Road To Le Mans supportløbet i de seneste par sæsoner. Holdets startplads er kommet i hus ved hjælp af LMP3 mesterskabet i 2022 sæsonen, hvor Malthe var en del af holdet.

COOL Racing #37, JOTA #28, IDEC Sport #48 – Le Mans start 2022
Photo: JJ Media

Der er ikke længere nogen GTE Pro kategori i FIA WEC, og derved ej heller i 24 timers løbet. Derfor er samtlige GTE biler i GTE Am kategorien, som kører deres allersidste Le Mans, inden GT3 modellerne overtager den plads i 2024.

Det bliver igen et kanonfelt på hele 21 biler, hvor Aston Martin, Corvette, Ferrari, og Porsche alle er repræsenteret.

Porsche får flest biler med. Wright Motorsport, Project 1 – AO, Iron Lynx, Dempsey-Proton Racing, Iron Dames, og GR Racing har en bil med hver, mens Proton Competition kører med to biler under eget navn.

Aston Martin racere skal køres af ORT by TF, GMB Motorsport, Northwest AMR, og D’Station Racing, og TF Sport skal drive 2 biler under eget navn. De har dog en finger med i spillet på alle de andre, på nær GMB Motorsport og Northwest AMR.

Ferrari bliver repræsenteret af AF Corse, Kessel Racing, Walkenhorst Motorsport samt Richard Mille Racing Team. I forhold til tidligere sæsoner, er der forsvindende få Ferrari racere, men det er så i kraft af at de mærker har så mange med.

Mange med – ja, det kan man ikke just sige at Corvette Racing har. De stiller med deres enlige FIA WEC bil – men GM mærket er også så rigeligt repræsenteret i Hypercar, og i Garage 56.

Her skal Hendrick Motorsports nemlig deltage med deres Chevrolet Camaro ZL1, som skal køres af Jimmie Johnson, Jenson Button, og Mike Rockenfeller. Trioen har allerede testet meget i USA, for at finde eventuelle svagheder ved den modificerede NASCAR racer, som allerede har gennemført en 24 timers test på Sebring International Raceway i denne uge.

I GTE bilerne er Danmark repræsenteret med Kasper H. Jensen, Gustav Birch og Jens Møller ombord GMB Motorsport raceren, mens Michelle Gatting igen skal køre for Iron Dames.

Der er 10 hold på reservelisten, hvor der er 3 LMP2 racere og 7 GTE Am biler. Heriblandt danske Formula Racing med far og søn Johnny og Conrad Laursen. De kørte sig desværre ikke til en direkte billet til løbet i Asian Le Mans Series, og er blot nummer 7 på reservelisten.

Hele deltagerlisten med alle 62 navne, og alle de bekræftede kørere kan ses her.

 

Opdatering

Efterfølgende er Nicki Thiim blevet bekræftet i Northwest AMR #98 for hele FIA WEC sæsonen, mens Mikkel Overgaard Pedersen skal køre for fuld sæson for Dempsey-Proton Racing Porsche #77.

Relaterede nyheder