Porsche hurtigst i LM24 træningen

Porsche havde de 2 hurtigste biler i træningen til Le Mans.

Porsche #2 var marginalt hurtigere end Porsche #1 mens Audi og Toyota kom på de efterfølgende pladser.

Toyota #6 kom i problemer til allersidst i træningen, da Stephane Sarrazin satte bilen i autoværnet mellem Indianapolis og Arnage svingene. Han fik baghjulet af banen ved udgangen af Indianapolis og endte så op i autoværnet på modsatte side. Det kostede en del af snuden på bilen, men den kunne selv køre tilbage til pitten.

Audi #8 havde problemer med hvad der ligner hybridsystemet. Lucas Di Grassi udbremsede sig selv i den første chikane på Mulsanne langsiden, hvorefter han kørte langsomt tilbage til pitten, hvor mekanikerne gik igang med at reparere bilen.

Bykolles havde en stor brand i motorrummet, men Pierre Kaffer var hurtigt ude af bilen for at slukke ilden. Udefra var der ikke nogen skader at se, men vi har ikke set nogen billeder af motoren og gearkassen under motorhjelmen, men de har formentlig skader på grund af branden.

I LMP2 var KCMG hurtigst foran Signatech Alpine. Men som altid i LMP2 er der minimal tid mellem bilerne.

AF Corse #51 Photo: JJ Media
AF Corse #51
Photo: JJ Media

GTE-Pro så en kamp mellem Ford og Ferrari. Først kørte Ford hurtigere end alle havde kørt på testdagen, hvilket med det samme gav fornyede spekulationer omkring deres virkelige fart. Op til løbet fik de lidt mere fart ved hjælp af BOP – til stor kritik fra de fleste af de andre teams. Herefter satte Ferrari farten op. Måske var de ved at lukke lidt for meget op for godteposen, da Risi Competizione #82 med Toni Vilander bag rattet. Han var på vej mod noget der lignede en 3,52, inden at han pludselig sænkede farten lige inden målstregen og måtte “nøjes” med en 3,54. Den blev kort tid efter slået af AF Corse #51, så de 2 endte 1-2 i GTE-Pro.

GTE-Am så også flere skift i front, men endte med 3 Ferrari’er foran 2 Porsche’er. Clearwater Racing #61 var hurtigst foran Scuderia Corsa #62.

Blandt Danskerne var Jan Magnussen i Covette #63 var 10. hurtigst i GTE-Pro, mens Michael Christensen i Dempsey-Proton #77 var 13’er. Aston Martin Racing #95 med Marco Sørensen, Nicki Thiim og Darren Turner bag rattet var 12. hurtigste, som den hurtigste Aston Martin. Så de halter stadig rigtig meget bagefter. Men vi må se om de har mere af give af i kvalifikationen.

I GTE-Am var David Heinemeier-Hansson’s Abu-Dhabi Proton #88 4. hurtigst i klassen mens Formula Racing #60 med Mikkel Mac, Christina Nielsen og Johnny Laursen var 10’er.

Relaterede nyheder